FMEA risico-analyse koppelen met processen (iProcess)

  • 23 oktober 2018
  • 13 reacties
  • 242 Bekeken

Reputatie 2
De mogelijkheid om een hyperlink naar een 'FMEA risico analyse' aan te maken is niet aanwezig in de software. Het is enkel mogelijk om naar een 'risico evaluatie' een verwijzing aan te brengen.

Er worden in onze organisatie (Waterlandziekenhuis/Westfriesgasthuis) veel PRI's uitgevoerd en vastgelegd in 'Risico's'(iRisk) als FMEA risico analyse.

Wij willen graag de mogelijkheid in processen (iProcess) een link kunnen aanmaken in een shape bij het tabblad "risico momenten".

Is dit ook een wens van meerdere gebruikers?

13 reacties

Reputatie 5
Hoi @a.schols,

Dank je voor je topic! Ik ben benieuwd of er meer organisaties zijn die hier tegenaan lopen.
Dit zou voor ons ook nuttig zijn. Wij maken zowel gebruik van de FMEA module als van processen (iProcess) en zouden deze koppeling graag kunnen maken zodat de modules nog beter in elkaar geïntegreerd zijn.
Reputatie 6
Op het moment zijn we aan het kijken naar de toekomst van de FMEA-module. Om die reden gaan we op korte termijn geen doorontwikkelingen doen aan dit onderwerp. Wanneer we weer met dit onderwerp aan de slag gaan zullen we ook zeker kijken naar de topics die zijn geplaatst.
Reputatie 3
Badge

@Koen Sterken, is er al wat te melden over de nieuwe FMEA module?

Reputatie 6

Het enige concrete dat ik heb, is dat er nog niks concreets is. We willen het FMEA-stuk uiteindelijk onderbrengen onder de normale lijst van risico's, maar hebben daar nog geen planning voor.

Reputatie 3
Badge

@Koen Sterken, wat betekent dat voor de huidige wensen die er liggen? 9 maanden geleden hebben jullie de doorontwikkeling stil gelegd omdat jullie aan een nieuwe FMEA zaten te denken. Blijft alles on-hold staan? 

Reputatie 6

Voor wat betreft FMEA wel, tenzij het echt quick wins zijn.

Reputatie 2

Voor het DLZ zou het een enorme quick win zijn als we de PRI kunnen koppelen als bewijsmateriaal in iCompliance of als link in iDocument of iProcess

Reputatie 1

Bij de Kwadrantgroep begint het net goed te lopen om de risico's in de processen te benoemen en maakt men graag gebruik van de risicoanalyse iPRA om vervolgens hier de verbetermaatregelen aan te verbinden. Het kan toch niet zo zijn dat deze gaat verdwijnen?

Reputatie 6

Hoi Gerrie,

Geen paniek! Als we dingen gaan veranderen zullen we het alleen beter gaan maken. Er is geen enkele sprake van ‘verdwijnen’. We zijn alleen aan het kijken hoe we iPRA kunnen integreren in het algemene risicomanagementverhaal, omdat er veel raakvlakken zijn. Maar daarin is nog helemaal niets concreet.

 

Reputatie 3
Badge

Helemaal met @a.schols eens dat het kunnen verwijzen naar een PRI een quick win is. Vanuit iCompliance of vanuit een document of ook vanuit een externe plek.

 

Reputatie 6
Badge +2

Helemaal met @a.schols eens dat het kunnen verwijzen naar een PRI een quick win is. Vanuit iCompliance of vanuit een document of ook vanuit een externe plek.

 


Het zou heel mooi zijn als  je ook een verwijzing vanuit een meldtype mogelijk kan maken. Idealiter ook andersom, dat je vanuit de PRI een verbeteractie op kunt starten in Melden en Analyseren én vanuit een verbeteractie een PRI kan initiëren.

Reputatie 3
Badge

Aanvullend op de wens om meer verbinding te kunnen leggen tussen risicoanalyses en processen: Bij een procesbeschrijving kun je ook in de shapes velden opnemen die te maken hebben met risico's. Het zou mooi zijn als je in i+Pra niet alleen de stappen van een proces kan laden, maar ook één of meer van de velden van een shape kan meenemen en koppelen aan risico of oorzaak.

 

Reageer