Vraag

Verbeteringen van functionaliteiten Compliance

 • 18 april 2019
 • 4 reacties
 • 171 Bekeken

Reputatie 1
Badge +1
Het management binnen onze organisatie vindt het overzicht dat iCompliance biedt erg handig.
Als beheerder zie ik nog wel een aantal zaken die verbeterd zouden kunnen worden:
 • Het zou praktisch zijn wanneer het systeem niet alleen verticaal de scores op de normen zou middelen maar ook horizontaal: dus wanneer een aantal afdelingen wel en een aantal afdelingen nog niet aan een norm voldoen, dat het resultaat van de gehele organisatie het gemiddelde van alle afdelingen laat zien;
 • Wanneer er verbetermaatregelen in iTask zijn gekoppeld aan een norm, wordt de status hiervan niet bijgewerkt in iCompliance. Zo kan je niet gelijk zien of een verbetermaatregel al is doorgevoerd of niet, dit zie je pas wanneer je de verbetermaatregel opent;
 • Bij ons zou het beter werken wanneer het management zelf de scores en de toelichting daarbij bij zou kunnen werken maar het verdere beheer niet bij hen zou liggen. Dit om te borgen dat de invulling van alle normen op een zelfde manier gebeurt maar dat de verantwoordelijkheid voor de score wel bij het management ligt. In de huidige licentieverdeling is het alles of niks. In ons geval voor het management dus alleen lezen en via opmerkingen doorgeven wanneer er wijzigingen nodig zijn aan de beheerder.
Krijgt de module iCompliance een keer een update?

4 reacties

Reputatie 7
Hoi Janneke,

Bedankt voor je topic. We begrijpen je punten; echter staat een update van iCompliance voor nu niet op de roadmap.
Reputatie 1
Badge +1
Nog een toevoeging:
In het overzicht van iCompliance zou het handig zijn:
 1. wanneer je met een icoontje aan kan geven of betreffende norm belangrijk is voor de organisatie bijv. omdat het een risico vormt.
 2. wanneer je gelijk zou kunnen zien of de norm al getoetst is, bijv. d.m.v. een interne audit
Reputatie 3
Badge

Hoi Janneke,

Wij lopen op dit moment tegen precies dezelfde punten aan als jij. Zie cursief gedrukte tekst:

 1. Het zou praktisch zijn wanneer het systeem niet alleen verticaal de scores op de normen zou middelen maar ook horizontaal: dus wanneer een aantal afdelingen wel en een aantal afdelingen nog niet aan een norm voldoen, dat het resultaat van de gehele organisatie het gemiddelde van alle afdelingen laat zien; dit geldt  voor ons met name bij een afdelingsscore die is opgebouwd uit de scores van de subafdelingen (van de afdeling in de organisatie-eenhedenstructuur) en de score van de afdeling zelf.
 2. Wanneer er verbetermaatregelen in iTask zijn gekoppeld aan een norm, wordt de status hiervan niet bijgewerkt in iCompliance. Zo kan je niet gelijk zien of een verbetermaatregel al is doorgevoerd of niet, dit zie je pas wanneer je de verbetermaatregel opent;
 3. Bij ons zou het beter werken wanneer het management zelf de scores en de toelichting daarbij bij zou kunnen werken maar het verdere beheer niet bij hen zou liggen. Dit om te borgen dat de invulling van alle normen op een zelfde manier gebeurt maar dat de verantwoordelijkheid voor de score wel bij het management ligt. In de huidige licentieverdeling is het alles of niks. In ons geval voor het management dus alleen lezen en EENVOUDIG via opmerkingen doorgeven wanneer er wijzigingen nodig zijn aan de beheerder.
 4. wanneer je met een icoontje aan kan geven of betreffende norm belangrijk is voor de organisatie bijv. omdat het een risico vormt
  of dat het mogelijk is om de labels die voor de (in de kaders toegevoegde) vragen gebruikt zijn aan de normen te koppelen waardoor deze als veld optioneel zijn toe te voegen aan het overzicht (en hier moet natuurlijk ook op gefilterd kunnen worden).
 5. wanneer je gelijk zou kunnen zien of de norm al getoetst is, bijv. d.m.v. een interne audit of dat je kunt zien wanneer er een audit gepland is over deze norm voor deze afdeling (koppeling met iPlan) en evt. zelfs een signaleringmogelijkheid om aan te geven of en wanneer een audit gewenst is en dat deze dan gelijk in iPlan staat geregisteerd.

Ik hoop dat er wat met deze wensen gedaan kan worden, want dat zou betekenen dat iCompliance de back-bone wordt waarin je organisatiebreed (van hoog - gecumuleerde score - tot laag) kunt terugvinden wat je huidige stand van zaken is en dat alle andere onderdelen hieraan actief gelinkt zijn (zoals weergave van de status van verbetermaatregelen en status van planning en uitvoering gewenste audits).

Reputatie 6

De status omtrent doorontwikkelingen aan het complianceoverzicht is nog niet veranderd; op dit moment staan er geen doorontwikkelingen op de roadmap.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring