Gebruik van afdruksjablonen voor het afdrukken van documenten

  • 25 oktober 2018
  • 5 reacties
  • 682 Bekeken

Afdruksjablonen kun je gebruiken om extra informatie toe te voegen bij het afdrukken van je documenten.

De afdruksjablonen in iProva werken niet voor elk type document hetzelfde.
Voor het afdrukken met afdruksjablonen maken we onderscheid tussen twee soorten documenten:
 

  • HTML documenten
  • niet-HTML documenten.

HTML documenten zijn alle gestructureerde- en vrije webdocumenten. HTML documenten worden in het afdruksjabloon opgenomen. Bij deze documenten worden de koptekst en voettekst afgedrukt die in het afdruksjabloon zijn opgenomen,.

Niet-HTML documenten zijn alle documenten van de overig aanwezige documenttypen (met uitzondering van documenttypen 'Proces' en 'Resultaatgebieden matrix' wanneer je organisatie ook 'Processen' gebruikt). Bij deze documenten wordt het document na het afdruksjabloon afgedrukt. Het afdruksjabloon is hier enkel een voorblad. Bij het afdrukken wordt hier ook gevraagd om een 'Voorblad' te selecteren en wordt de term 'Afdruksjabloon' niet genoemd.
In sjablonen voor niet-HTML documenten is het dan ook niet nodig om de documentinhoud (@@Document_Contents@@) in het sjabloon op te nemen.

Als er maar één geldig afdruksjabloon is voor het af te drukken document voor de betreffende gebruiker, dan kan er geen sjabloon worden gekozen. Het afdruksjabloon wordt dan automatisch toegepast.


5 reacties

Badge +2
Is het mogelijk om een afdruksjabloon te maken voor iprocess waarin enkel de procesflow wordt afgedrukt. Nu wordt ook de tbv matrix ed. mee afgedrukt als je het blok @@DocumentContents@@ selecteert.

Alvast bedankt,

Stefan
Reputatie 6
Is het mogelijk om een afdruksjabloon te maken voor iprocess waarin enkel de procesflow wordt afgedrukt. Nu wordt ook de tbv matrix ed. mee afgedrukt als je het blok @@DocumentContents@@ selecteert.

Alvast bedankt,

Stefan


Hoi Stefan, dat is op dit moment niet mogelijk.
Reputatie 4
Badge +5
Beste lezer,

Wij hebben een aantal globale sjablonen die voor alle documenttypes gelden.
Maar ook hebben we een sjabloon specifiek voor 1 documenttype, html-zonder paragrafen.

Nu kom ik erachter dat de globale sjablonen ineens niet meer van toepassing zijn op dit specifieke documenttype; html-zonder paragrafen.
Ik ging er vanuit dat voor het documenttype de globale + de specifieke beschikbaar zouden zijn.

De servicedesk geeft aan dat ik van alle globale sjablonen nu een kopie moet maken; en die in moet stellen voor het specifieke documenttype.

Lopen andere organisaties hier ook tegenaan?

Beste

Zou het niet mogelijk kunnen zijn om een afdruksjabloon te koppelen aan één of meerdere documentmappen in plaats van aan een documenttype?

Badge

 

@Marlies Van Hoecke  Het is niet mogelijk om afdruksjablonen aan documentmappen te koppelen. Ze kunnen alleen aan een of meerdere documenttypes gekoppeld worden.

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring