Vraag

Optie "Openen in nieuw Tabblad"

  • 4 mei 2021
  • 2 reacties
  • 19 Bekeken

Reputatie 5
Badge +9

Ik merk dat ik de nieuwe Zenya documenten niet meer geopend kunnen worden via de optie openen in een nieuw tabblad. Dit is namelijk handig als je meerdere doc naast elkaar in de (chrome) browser wilt openen. Mijn vragen :

  • Is deze optie weggevallen door Zenya ?
  • of kan ik een instelling aanpassen binnen Zenya / Chrome browser ?
  • of kan geen van bovenstaande en moet ik op zoek naar een andere oplossing ?

Wie weet het :grinning:


2 reacties

Reputatie 5
Badge +8

Hallo Emile,

 

Ik kan nog steeds (op TST welliswaar) met de rechtermuisknop in een HTML document kiezen voor openen in een nieuw tabblad bij een link in een document.

De linkermuis klik opent echter nu wel links direct in hetzelfde venster, dat was voorheen niet zo…

Hier gaan mensen die “alvast” de benodigde bijlagen open klikken terwijl ze van boven naar onder werken in een document waarschijnlijk erg over struikelen.

Vanuit de “Raadplegen” pagina of vanuit zoekresultaten lijkt het inderdaad niet meer mogelijk om in een nieuw tabblad te openen. Ook systeem koppelingen, zoals de standaard Windows middelste muisknop functionaliteit werken niet meer.

Dit lijkt te komen doordat er gebruik wordt gemaakt van een <div> met .cursorClick, en niet van een normale <a> hyperlink. Het is zo bedoeld lijkt het dus.

Ik zou dat toch ook graag anders zien.

Reputatie 5
Badge +9

Ha Jesse,

 

Alvast bedankt voor het meedenken, vanuit een document had ik nog niet getest :relaxed: !

Ik heb voor onze klantenservice een soort digitale bibliotheek gemaakt waarmee ze snel digitaal aan allerlei gegevens kunnen komen als ze meerdere doc naast elkaar kunnen zetten maar alleen vanuit raadplegen.

Wellicht heeft het te maken met de nieuwe programmaopbouw van Zenya en kan iemand van Infoland aangeven of we iets verkeerd doen of dat er in Chrome iets aangepast kan worden.

 

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring