Q&A

Waarom krijgt de meldingstype beheerder een bericht dat een melding is toegewezen aan de gatekeeper?

  • 28 November 2019
  • 6 reacties
  • 244 Bekeken

  • Moderator: Infoland Customer Support Engineer
  • 2052 reacties

Wanneer een melding wordt toegewezen aan de gatekeeper, betekent dit dat de melding niet toegewezen kon worden aan een coördinator.

De beheerder van het betreffende meldingstype wordt daarover geïnformeerd, met de reden waarom de melding niet toegewezen kon worden aan een coördinator. Omdat de beheerder rechten heeft om het meldingstype te wijzigen, kan deze het probleem oplossen.

De gatekeeper hoeft namelijk geen rechten te hebben om het meldingstype aan te kunnen passen.

 


6 reacties

Reputatie 1
Badge +6

@Inge Kuijpers , kan ik ergens terugzien wat de rechten/taken van een Meldingstype beheerder zijn?

 

Hoi @lsnoei,

De meldingstypebeheerder kan wijzigingen aanbrengen in de eigenschappen van het meldingstype. Bijvoorbeeld in de workflow of in de rechten. Op meldingen heeft een meldingstypebeheerder geen rechten (tenzij die via een andere rol zijn toegekend en de beheerder bijvoorbeeld ook coördinator is).

Badge +1

“Wanneer een melding wordt toegewezen aan de gatekeeper, betekent dit dat de melding niet toegewezen kon worden aan een coördinator.

De beheerder van het betreffende meldingstype wordt daarover geïnformeerd, met de reden waarom de melding niet toegewezen kon worden aan een coördinator. Omdat de beheerder rechten heeft om het meldingstype te wijzigen, kan deze het probleem oplossen.”

Dit betekent in de praktijk dat zowel de gatekeeper als de leden van de groep “meldingstype beheerder” een bericht ontvangen. Dat is bij ons niet wenselijk.

Het probleem dat moet worden opgelost is het instellen van een (voorkeurs)coördinator, niet het wijzigen van een meldingstype.

Hoe moeten we e.e.a. in stellen om te voorkomen dat de  groep “meldingstype beheerder” géén bericht krijgt als de gatekeeper een bericht krijgt m.b.t. “melding kan niet toegewezen worden aan een coördinator.”?

 

 

 

 

 

Badge +3

Beste @Anita Wolters ,

Begrijp ik goed dat bij jullie de gatekeeper wel altijd rechten heeft om het meldingstype aan te passen, dus dat het overbodig is dat de meldingstypebeheerders een bericht ontvangen m.b.t. ‘melding kan niet toegevoegd worden aan een coördinator’?

Het instellen van rechten op het meldingstype, valt onder het wijzigen van het meldingstype, vandaar.

 

Jouw laatste zin is voor mij niet geheel duidelijk, zou je graag instellen dat de groep meldingstypebeheerders geen bericht meer krijgen?

Ik verneem het graag.

Badge +1

Beste @Marjolein vd Wijst,

De gatekeeper hoeft o.i. geen meldingstype te kunnen veranderen. Hij/zij is de achtervang voor meldingen die niet (kunnen/zijn) aangekomen bij de voorskeurscoördinator. Bijvoorbeeld omdat de toegewezen voorkeurscoördinator uit dienst is en we nog geen vervanger hebben doorgekregen.

Bij ontvangst van zo'n bericht zorgt de gatekeeper er voor dat het veld “voorkeurscoörindator” weer correct gevuld wordt.

De melingstype beheerders hebben o.i. geen rol in het proces en hoeven niet op de hoogte te worden gebracht.

Als de gatekeeper toch een meldingstype moet wijzigen kan hij/zij daarvoor zelf een actie ondernemen (eigen rechten of via degene die die rechten wel heeft).

 

 

 

   

Hoi @Anita Wolters,

De gatekeeper heeft in zijn rol als ‘gatekeeper’ geen rechten om het meldingstype te wijzigen. Deze rechten heb je nodig om de voorkeurscoördinator aan te kunnen passen, de gatekeeper kan dat dus niet zelf doen.

Deze aanpassing kan alleen worden gedaan door gebruikers met de rol ‘meldingstypebeheerder', vandaar dat deze gebruikers geïnformeerd worden.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring