Q&A

Hoe stel je in hoe sterk een wachtwoord moet zijn?

  • 21 januari 2020
  • 0 reacties
  • 25 Bekeken

Voor wachtwoorden van iProva gebruikers kun je instellen hoe sterk hun wachtwoord moet zijn.

De instelling staat bij de algemene systeeminstellingen (Applicatiebeheer > Systeeminstellingen > Algemeen onder het kopje 'Wachtwoord').

Met iProva 5.13 hebben we hier verandering in gebracht door niet enkel rekening te houden met de lengte van het wachtwoord, maar ook met zaken als herhaling (1231231231 is niet heel sterk als wachtwoord) en veel voorkomende wachtwoorden (anno 2019 zouden we beter moeten weten dan als wachtwoord 'password' te gebruiken).

De instelling bij de algemene systeeminstellingen die bepaalt hoe lang het wachtwoord moet zijn, is vanaf versie 5.13 verwijderd. Hiervoor in de plaats is er een nieuwe instelling waarbij kan worden aangegeven of een nieuw wachtwoord 'zwak', 'gemiddeld' of 'sterk' moet zijn.

Allereerst is het goed om te weten dat gebruikers hier enkel mee te maken zullen krijgen wanneer zij een nieuw wachtwoord dienen aan te maken (omdat er organisatiebreed voor is gekozen dat dit ieder half jaar moet bijvoorbeeld). Wanneer een gebruiker een nieuw wachtwoord begint te typen zal een indicator aangeven hoe sterk het gekozen wachtwoord is. Afhankelijk van de gekozen instelling dient het wachtwoord minimaal 3 tot 5 streepjes sterk te zijn.

Door de verschillende regels (zoals het niet hebben van herhaling) kan het voorkomen dat een langer wachtwoord ineens minder sterk wordt geacht, dit zal een eindgebruiker dan ook te zien krijgen..

Voor meer informatie kun je de volgende community-artikelen raadplegen:


0 reacties

Geen reactie

Reageer