iProva inrichten met 2 factor authenticatie

  • 16 juli 2018
  • 2 reacties
  • 1014 Bekeken

Reputatie 3
Badge +2

Met ingang van iProva 5.2.0 is het mogelijk om 2 factor authenticatie (aanmelden in 2 stappen) te gebruiken binnen iProva. Wanneer dit is ingeschakeld voor een gebruikersaccount dan wordt na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd om een extra verificatiecode die men kan verkrijgen via een app op de eigen smartphone. Door gebruik te maken van aanmelden in twee stappen kunt u bijvoorbeeld de toegang tot ‘gevoelige’ iProva accounts (zoals beheeraccounts met veel rechten) extra beveiligen.Open het knowledge base article..

2 reacties

Heel verhelderend. Hoe verhoudt de eventuele tweede factor zich tot de iProva search app en synchronisatie van betreffende data die op de app beschikbaar is? Kan ik dat ergens terugvinden?
Reputatie 1
Als in het account van de gebruiker is ingesteld dat er 2 factor gebruikt moet worden krijgt de gebruiker ook in de app na het invullen van loginnaam en wachtwoord de vraag om de 2 factor code in te geven. Echter is het niet mogelijk om dit uit te stellen of om een email te laten verzenden om een apparaat toe te voegen.Aan het synchoniseren van data veranderd er niets als je 2 factor gebruikt of niet.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring