Risico-eigenaar instellen op risico/organisatie-eenheid niveau

  • 19 June 2018
  • 1 reactie
  • 342 Bekeken

Reputatie 6


Vanaf iProva 5.8 is het mogelijk om op een groter detailniveau risico-eigenaars in te stellen. Waar het eerst enkel mogelijk was om een risico-eigenaar per domein of per organisatie-eenheid te benoemen, is het vanaf nu ook mogelijk om een gebruiker risico-eigenaar te maken voor een bepaald risico, in een bepaalde organisatie-eenheid.

Hierdoor kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het risico "onvoldoende goed opgeleid personeel" op hoofdniveau bij een HR-functionaris ligt, maar op een meer gedetaileerd niveau bij een afdelingshoofd komt te liggen. Op deze manier kun je makkelijker differentiëren tussen de procedurele eigenaar (HR) en degene die in de praktijk - voor zijn/haar afdeling - verantwoordelijk is.

Ook zorgen we voor fijne over-erving. Laten we bovenstaand voorbeeld even verder uitwerken: je hebt netjes ingesteld dat HR op hoofdniveau proces-eigenaar, en dat de manager van een bepaalde afdeling risico-eigenaar van zijn/haar afdeling is. In je organisatie-eenheden-boom heb je ook alle crossfunctionele teams van de afdeling ingericht. Er is niemand van de crossfunctionele teams verantwoordelijk voor het risico, want dat is nog steeds de leidinggevende. Zo werkt het systeem voor je.

Op het moment dat je op een hoger organisatie-eenheden niveau het eigenaarschap aanpast, dal het risico dat voor alle onderliggende organisatie-eenheden geldt ook direct van eigenaar veranderen, tenzij het risico-eigenaarschap in onderliggende organisatie-eenheden al eens overruled was.

1 reactie

Reputatie 6
Vanaf volgende week actueel!

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring