Hoe kun je risico oorzaken specifiek maken voor een organisatie-eenheid?

  • 27 december 2018
  • 0 reacties
  • 157 Bekeken

Bij risico's kun je oorzaken voor het risico benoemen. Deze oorzaken koppel je aan het risico en deze worden vanaf de hoogste organisatie-eenheid overgenomen naar onderliggende organisatie-eenheden.
Bij de onderliggende organisatie-eenheden heb je de mogelijkheid om de oorzaken verder te specificeren voor één bepaalde organisatie-eenheid.

InstructieBij Risico's > Risico inventarisatie kun je bij een risico aangeven wat de oorzaken zijn. Dit zijn de 'centrale oorzaken' die bij elke organisatie-eenheid waarvoor dit risico geldt, worden overgenomen.

Wanneer je naar een risico-evaluatie gaat voor dit risico bij een bepaalde organisatie-eenheid (niet het hoogste niveau in de organisatiestructuur) dan zie je dat deze oorzaken worden getoond.
Je hebt nu als risico-coördinator de mogelijkheid om de oorzaken aan te passen voor deze specifieke organisatie-eenheid.

Oorzaak is niet van toepassing
Wanneer een bepaalde oorzaak niet van toepassing is voor de organisatie-eenheid, dan kun je dat aangeven. Selecteer hiervoor de oorzaak en klik op 'Oorzaak wijzigen'.


Je kunt nu aangeven dat de oorzaak niet relevant is voor deze organisatie-eenheid.


Hierna wordt de oorzaak niet meer getoond, er verschijnt nu een link waarmee je de niet relevantie oorzaken weer kunt tonen:


Als je de niet relevante oorzaken toont, verschijnen deze in een lichtgrijze kleur en kun je ze via 'Oorzaak wijzigen' weer actief maken.

Specifieke toelichting voor een oorzaak
Via 'Oorzaak wijzigen' kun je ook een specifieke toelichting toevoegen voor de oorzaak bij deze organisatie-eenheid:


Deze toelichting wordt dan getoond bij de oorzaak, door op de link te klikken zie je de volledige tekst:


Extra oorzaak toevoegen
Wanneer er een oorzaak is die alleen voor deze organisatie-eenheid geldt, dan kun je die als 'lokale oorzaak' toevoegen aan het risico. Je klikt op 'Oorzaak toevoegen':


De oorzaak wordt nu alleen bij deze organisatie-eenheid toegevoegd en is voorzien van een icoon om aan te duiden dat het een 'lokale oorzaak' betreft:


0 reacties

Geen reactie

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring