Beantwoord

Kun je documenten van het type proces tonen in de iProva Search app?

  • 25 april 2019
  • 7 reacties
  • 234 Bekeken

Reputatie 3
Badge +6
Klopt het dat je in de Search app geen documenten uit iDoc/iProcess kunt tonen van het type proces? Ik ben juist bezig om allerlei documenten (Word of pdf) om te zetten naar proces, zodat er minder tekst doorgenomen hoeft te worden en mensen eerder zien wat er in het proces van hen verwacht wordt. Nu attendeerde ik gisteren een collega op de app, maar toen merkte ik dat de nieuwe, in iProcess gemaakte procesbeschrijvingen niet zichtbaar werden in de app.

Als dit niet kan, betekent dit dat ik elk proces eerst apart als afbeelding in een Word-document moet plaatsen, wat me niet heel efficiënt voorkomt. Alvast bedankt!
icon

Antwoord op het topic Emile Korver 25 april 2019, 11:45

Hallo, dat klopt inderdaad, hier kun je dat lezen :

https://community.infoland.nl/faqs-en-how-to-s-7/veelgestelde-vragen-over-de-iprova-search-app-49Groet, Emile Korver
Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 5
Badge +9
Hallo, dat klopt inderdaad, hier kun je dat lezen :
https://community.infoland.nl/faqs-en-how-to-s-7/veelgestelde-vragen-over-de-iprova-search-app-49

Groet, Emile Korver
Reputatie 4
Hoi @k.prins,

...zodat er minder tekst doorgenomen hoeft te worden en mensen eerder zien wat er in het proces van hen verwacht wordt.

Dit is precies een van de redenen dat we interactieve documenten gemaakt hebben. Daarin bieden we mogelijkheden om binnen één document informatie op verschillende niveau's aan de lezer aan te bieden. Die kan vervolgens zelf bepalen welke informatie relevant is welk detailniveau gewenst is.

Je zou bijvoorbeeld een plaatje met hotspots kunnen gebruiken waarbij je in de hotspots gedetailleerdere informatie toont. Met keuzeknoppen zou je een lineair proces in duidelijke stappen kunnen benoemen en vervolgens binnen de content van een keuzeknop met tekst, afbeelding en/of video's detailinformatie tonen.

In dit topic zie je hiervan enkele praktijkvoorbeelden om je te inspireren.
De kracht van interactieve documenten: Voorbeelden uit de praktijk

Ik ben heel benieuwd of dit een mogelijke oplossing voor je zou zijn. Interactieve documenten worden wel in de search app getoond.
Reputatie 3
Badge +6
Bedankt voor het antwoord. Ik begrijp dat er wel aan gewerkt wordt, maar dat het nog een uitdaging is om het beeld van een procesbeschrijving passend en leesbaar op een smartphone te kunnen tonen.

@Thomas de Groot Kun je in de interactieve documenten ook taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden invoegen, zoals in processen? Ik vind juist de meerwaarde van iProcess, dat je in het proces zelf TVB's kan weergeven en ook overkoepelend kan weergeven welke TVB's er horen bij een bepaalde functie. Ik snap dat je in interactieve documenten kan aangeven wie verantwoordelijk is, gewoon in tekst, maar dan komt het niet in die overall weergave terug. Ik ontkom er dus waarschijnlijk niet aan om twee soorten documenten te hebben, áls ik ook de Search App optimaal wil gebruiken: één (al dan niet interactief) document waarin de informatie in hapklare brokken weergegeven wordt en één procesbeschrijving waarin de TVB's worden weergegeven. Klopt mijn beeld?

Groeten, Katrijn
Reputatie 4
@k.prins Jouw beeld klopt. De functionaliteit zoals je die hierboven beschrijft is echt iProces functionaliteit en zal niet in die vorm terugkomen in interactieve documenten. Voor het weergeven van hapklare blokken blijft een interactief document een doeltreffend middel denk ik.
Reputatie 1
Badge +4

Dag allen, 


Is er inmiddels al meer bekend over of processen zichtbaar gaan worden in de app? Nu wij het gebruik binnen de organisatie aardig stimuleren, krijgen wij van gebruikers vaak terug dat zij het vervelend vinden dat de processen niet zichtbaar zijn. Wij zijn ook aan het experimenteren met interactieve documenten, alleen hebben die niet dezelfde functie als processen. 

Reputatie 6

Hoi @bmollema,

Op dit moment is er nog niets over bekend. Het lastige is dat je een proces - zeker als je er bij het tekenen geen rekening mee houd - heel moeilijk kan weergeven op een klein scherm. Met andere woorden: we snappen de vraag, maar zijn nog op zoek naar hoe we dit ook kunnen vertalen naar een vlotte werking.

Reputatie 1
Badge +4

Hoi @Koen Sterken 


Bedankt voor je antwoord. Goed om te horen dat jullie in ieder geval zoekende zijn. Hoe zit dat op de iPad? Die hebben natuurlijk een iets groter scherm, waar het misschien wel sneller leesbaar is?

 

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring