Beantwoord

Overzicht van alle deelprocessen in TVB-matrix

  • 5 September 2018
  • 3 reacties
  • 755 Bekeken

Badge
In onze organisatie werken we soms met complexe processen die bestaan uit meerdere deelprocessen. Per deelproces kan je een overzicht krijgen van de rollen in de TVB-matrix, maar wij zouden ook over alle deelprocessen heen een overzicht willen aan de hand van een TVB-matrix.
icon

Antwoord op het topic Inge Kuijpers 6 September 2018, 08:39

Bekijk origineel

3 reacties

Hoi Noortje,

Ben je bekend met de 'Dwarsdoorsnedes'? Hier kun je voor meerdere processen een overzicht krijgen van de taken en bevoegdheden van verschillende functies.
Je kunt zo'n dwarsdoorsnede maken via Applicatiebeheer > Documenten > Dwarsdoorsnedes.
Je kunt daar meerdere doorsnedes maken waarbij je kunt aangeven voor welke processen (via filterregels) je bepaalde functies en procesrollen wilt zien.
Met de knop 'Voorbeeld bekijken' kun je vervolgens de doorsnede zien en van daaruit als je wilt weer doorklikken naar de processen zelf.
Badge
Beste Inge Kuijpers

Hartelijk dank voor je advies. We kenden de dwarsdoorsnedes inderdaad niet. We merken echter enkele praktische problemen bij het gebruik ervan.
De horizontale lijnen komen naarmate je meer naar onder scrollt, steeds minder overeen, wat het interpreteren van de dwarsdoorsnede niet ten goede komt. Wanneer we dit afdrukken, verschuiven de lijnen nog meer (waarschijnlijk omdat we deze groter maken op papier en de foutmarge groter wordt). Ik voegde een bijlage toe ter verduidelijking.
Bovendien is het ook jammer dat je de eerste kolom (onder 'processen' in de bijlage) niet breder kan maken, zodat de tekst beter leesbaar is.

Alvast dank voor je feedback.
Het is bij ons bekend dat de afdruk van de dwarsdoorsnede niet optimaal is, hiervoor is een bug geregistreerd.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring