Skip to main content
Beantwoord

Statussen bij opmerkingen

  • 30 September 2021
  • 8 reacties
  • 125 Bekeken

Weet iemand wanneer je een status bij een opmerking op geaccepteerd zou willen zetten?

Welke meldingen worden er dan gemaakt?

 

8 reacties

Hallo @Sigrid,

Als je als documentbeheerder de opmerking gelezen hebt en er akkoord mee gaat, maar ze nog niet verwerkt, dan zet je de status van de opmerking op “geaccepteerd”.
Daarna zou je een schrijver kunnen uitnodigen die de opmerking dan verwerkt in het document.

Als een opmerking geaccepteerd wordt krijgt de gebruiker die de opmerking geplaatst heeft daar een notificatie bericht van.

 

Badge +1

@Cindy Segers 

Binnen onze organisatie zouden we het fijn vinden als de opmerkingen die je ‘accepteert’ niet meer bij ‘onbehandelde opmerking’ wordt meegeteld.

In de print screen (van onze TDC afdeling) is te zien dat deze nog wel meetelt ook al is deze opmerking al geaccepteerd en wordt meegenomen in een nieuwe versie t.z.t.

We vinden het fijn dat ‘geaccepteerd’ wel de doorgang naar een nieuwe versie publiceren tegenhoudt, maar willen deze liever niet zien bij ‘onbehandeld. 'Zodat je hier niet steeds weer gaat kijken terwijl je er nu niets mee hoeft te doen. (of wellicht een 2e kolom met ‘geaccepteerde opmerkingen' maken?)

Zijn hier ideeën over binnen Infoland?

Groeten Judith

 

 

Badge

Als je de tabel ‘aandacht vereist’ volgt, dan krijgen alleen de documenten die nog ‘nieuwe’ opmerkingen hebben een geel labeltje. De documenten waar je geantwoord hebt op de opmerkingen, krijgen geen geel labeltje meer. Dit is wel helpend, maar het zou nog wel duidelijker kunnen. Alvast bedankt voor het meedenken.

Met “Aantal onbehandelde opmerkingen” wordt het aantal niet afgesloten opmerkingen bedoeld.

Zoals @Mbeusink aangeeft kun je in de lijst van documenten het veld “aandacht vereist” als kolom opnemen en filteren op “Veld Aandacht vereist is gelijk aan ‘Er zijn nieuwe opmerkingen voor dit document waarvan u documentbeheerder bent’”

Badge

Veel dank Cindy. Als suggestie zou ik willen aandragen om het label ‘aantal onbehandelde opmerkingen’ te wijzigen naar 'aantal niet afgesloten opmerkingen’ of een vergelijkbare tekst. Dat zou het label in mijn ogen meer kloppend maken en minder verwarring geven.

Badge

Ik heb nog een kleine bemerking:

Klopt het dat een opmerking die bij een vorige versie werd gemaakt, maar niet op verwerkt werd gezet, niet bij het ‘aantal onbehandelde opmerkingen’ wordt geteld?
In de lijst van opmerkingen per document is deze wel opgenomen met de status ‘nieuw’, maar bij ‘aantal onbehandelde opmerkingen’ staat dan 0? terwijl er wel een onbehandelde opmerking is...

Of zijn het enkel de onbehandelde opmerkingen die gemaakt werden bij de huidige versie?
Aan de achterkant, staat de opmerking wel nog steeds zichtbaar bij dit document:

 

Reputatie 4
Badge +4

Hi @ine.corstjens 

Ik mis hier wat gegevens, ik zal een melding aanmaken bij onze servicedesk zodat ze dit verder onderzoeken.

Reputatie 3
Badge +3

Beste @ine.corstjens ,

Opmerkingen horen altijd bij een bepaalde versie van een document. Voor de zichtbaarheid van opmerkingen geldt het volgende:

Gearchiveerde versie: Er worden geen opmerkingen getoond.
 
Gepubliceerde versie:

  • Niet afgehandelde oude opmerkingen (hier vallen de opmerkingen onder die u bedoelt)
  • Lezersopmerkingen bij deze versie
  • Schrijversopmerkingen bij deze versie

Ik heb dit in uw omgeving bekeken en hierbij zie ik het volgende:

Bij het document Aldosteron zie ik één lezersopmerking op status 'Nieuw'. Als ik kijk naar het beoordelingssjabloon dat staat ingesteld op de map waarin dit document staat, hoeven eerdere gebruikersopmerkingen niet afgehandeld te zijn, voordat het document ter publicatie mag worden aangeboden. Hierdoor is de opmerking blijven staan en kon er toch een nieuwe versie van het document worden gepubliceerd.

Het aantal onbehandelde opmerkingen bij deze versie is dus 0, terwijl er wel een opmerking is met status ‘Nieuw'.
Middels het driehoekje achter ‘Nieuw’ kun je de status van de opmerking aanpassen. 

Reageer