Vraag

Gebruik van team in Zenya

  • 19 April 2021
  • 6 reacties
  • 282 Bekeken

Reputatie 1
Badge +5

In Zenya hebben we het gebruik van teams getest. Klopt het dat:

  1. je een melding niet aan een team kan toewijzen (niet via de workflow en niet handmatig)?
  2. je in een melding een actiepunt niet aan een team kan toewijzen?
  3. als je het invullen van een vragenlijst aan een team toewijst, en één lid van het team vult vast een deel van de vragenlijst in, een ander teamlid daarna niet de vragenlijst kan afronden?

Als dit klopt, wat is dan de meerwaarde van het kunnen werken met teams?


6 reacties

Reputatie 5
Badge +6

Hoi @ibeukel

Goed om te lezen dat jullie het gebruik van teams al aan het ontdekken zijn. 

In de release notes lees je meer over wat een team nu kan in Zenya. 

 

Met betrekking tot jouw vragen:

  1. Op dit moment is het niet mogelijk om een melding aan een team toe te wijzen. Binnen meldingen kun je teams opnemen als actienemer (handmatig of via de workflow) voor de '’normale'’ actiepunten. De acties voor het invullen van een formulier of het uitvoeren van een oorzaakanalyse worden nog niet ondersteund.
  2. Zie het antwoord hierboven. Teams kunnen dus ingezet worden als actienemer bij de '’normale'’ actiepunten. Uiteraard moet je een team in het meldingstype dan wel als actienemer toevoegen, want niet elk team hoeft betrokken te zijn bij een specifiek meldingstype. 
  3. Teams kunnen in Zenya ook ingesteld worden als invuller bij een vragenlijstonderzoek. Als er dan voor bijvoorbeeld meerdere organisatie eenheden een veiligheidsronde uitgevoerd moet worden, kunnen alle teamleden de vragenlijsten voor dit vragenlijstonderzoek uitvoeren vanuit de teamtaak. 

Voor de toekomst willen we de mogelijkheden met teams wel verder uitbreiden. Heb je ideeën over het gebruik van teams deel die vooral met ons! 

Reputatie 1
Badge +5

Het zou voor audits heel erg handig zijn als een auditteam een vragenlijst krijgt toebedeeld, dat dan de verschillende teamleden ook allemaal in dezelfde vragenlijst (dus over dezelfde afdeling) kunnen werken. Anders is het eigenlijk niet echt teamwork.

En ook als een team het afhandelen van een VIM melding toegewezen kan krijgen.

Reputatie 1
Badge +2

Hallo, 

 

wij hebben op dit moment ook sterk de behoefte om een actie (invullen van een formulier) te kunnen toewijzen aan een team. Nu is die mogelijkheid er niet.

Daarnaast zou de actie (taak) uitgesteld moeten kunnen worden. De taak moet dan bij alle teamleden als uitgesteld worden weergegeven. Is dit al opgenomen als idee?

Groet, Rudi Evers

Hoi @revers,

Zo te zien zijn daar nog geen ideeën voor geplaatst, je kunt jouw twee ideeën delen (als twee afzonderlijke ideeën) zodat anderen er op kunnen reageren en/of stemmen.

We hebben dit jaar Zenya geïmplementeerd binnen ons bedrijf en we zien dat collega's alle opties nu aan het ontdekken zijn. Mensen vinden daarbij ook de optie om een TEAM aan te maken en proberen dit om te kijken wat het doet. Het nadeel hiervan is echter dat de lijsten met medewerkers worden ‘vervuild’ met alle TEAMs die zijn aangemaakt en we hebben als beheerder niet de optie om a) de optie om TEAMs aan te maken uit te zetten, of b) aangemaakte TEAMs te verwijderen. Het is voor ons als beheerder onwerkbaar om alle collega's na te bellen die dit aanmaken (we zijn een bedrijf met +/- 6000 medewerkers). Graag zouden we de optie uit willen kunnen zetten en/of TEAMs willen kunnen verwijderen als beheerder. 

Reputatie 3
Badge +5

Hallo @erik.janssen 

 

Voor het uitschakelen van Teams bestaat volgend idee. Je kunt hier een reactie aan toevoegen en/of je stem op uitbrengen.
 

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring