Beantwoord

Rollen per gebruiker wijzigen

  • 17 January 2024
  • 3 reacties
  • 157 Bekeken

Reputatie 2
Badge +3

Hieronder zie je een weergave van de toegekende rollen aan een gebruiker. Het is ons als organisatie opgevallen dat niet alle toegekende rollen nodig zijn voor sommige gebruikers. Is het mogelijk om deze rollen PER gebruiker te wijzigen of verwijderen? En hoe moet dit gebeuren?

 

 

icon

Antwoord op het topic Tino Brouwer 19 January 2024, 12:25

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 2
Badge +3

Hallo @s-sarfraz 

Dit overzicht geeft aan welke rollen een gebruiker heeft, gebruikers hebben deze rollen doordat ze ergens in het systeem deze rol hebben.

Voor bijvoorbeeld de schrijver rol, is de gebruiker ergens ingesteld of uitgenodigd als schrijver. 
Ook kan het zijn dat een gebruiker deze rechten heeft vanuit de groep “alle aangemelde gebruikers” 

Dit scherm is alleen een overzicht en geeft je niet de mogelijkheid om deze rechten aan te passen, dit zal bij de betreffende onderdelen aangepast moeten worden. 

Reputatie 2
Badge +3

Dag @Tino Brouwer,

Dank voor je reactie. Is het ergens in Zenya mogelijk om een overzicht te kunnen zien, wat voor rechten elke gebruiker heeft. Sommige functies hebben bepaalde rechten toegekend gekregen, terwijl dat niet nodig is. Ik wil deze graag kunnen aanpassen. 

Hallo @s-sarfraz 

Als je voor bepaalde gebruikers specifiek wilt zien waar ze de betreffende rol hebben dan kun je hiervoor de functie “Verantwoordelijkheden en rechten overnemen van een andere gebruiker“misbruiken.  Ga dan tot de stap dat je een overzicht krijgt van wat allemaal overgezet wordt, maar voer het niet door, klik op ANNULEREN.

Let op:  als je het per ongeluk doorvoert dan kan de actie niet teruggedraaid worden. 

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring