Ervaring met bijhouden logboeken in Zenya

  • 17 June 2021
  • 3 reacties
  • 49 Bekeken

Badge

Een collega van mij vraagt zich of of iemand bekend is met het bijhouden van logboeken in iProva.

Een voorbeeld is het wekelijks bijhouden / noteren van de koelkasttemperatuur.
Dit doen afdelingsassistenten bij ons op papier.

In het kader van PDCA cyclus vraag ik mij af of dit nog wel zo handig / wenselijk is.
Als we nu iets willen weten of moeten aantonen dan moeten we op zoek gaan naar klappers op de verschillende afdelingen / vleugels.

Wat is jullie ervaring hiermee?


3 reacties

Reputatie 5
Badge +9

We hebben in onze instelling al vaak logboeken die ofwel op papier of in excel bijgehouden werden, gedigitaliseerd. 

Wat je er wenst uit te halen, qua cijfermateriaal en gegevens is heel belangrijk om te beslissen in welke module je dit gaat opzetten. Je hebt hiervoor iCheck en iTask. iCheck gaat steeds de ingevulde vragenlijsten gecumuleerd voorstellen tot een algemene score in percenten over een in te stellen periode (via managementinformatie), terwijl iTask eerder absolute waarden gaat weergeven over de verschillende meldingen over een in te stellen periode (via managementinformatie). Als je dus correctheid wenst in kaart te brengen, ben je beter af met iCheck, als je hoeveelheden wenst in kaart te brengen ben je beter af in iTask.

 

Binnen iTask zijn er ook creatieve mogelijkheden via de workflow om naast hoeveelheid, ook correctheid te scoren, maar dit is wat omslachtiger.

Reputatie 4
Badge +5

Beste Patricia,

Het antwoord van Andrei Hollevoet is al heel goed. Een andere oplossing is om ook nog de kaartenbak functionaliteit te gebruiken waarbij je per ruimte/locatie/etc een logboek bijhoudt. Het wekelijks taakschema wordt dan gekoppeld aan een specifieke kaart. Er zijn laboratoria en enkele andere klanten die met deze opzet werken.

 

Bart Bolwijn

Reputatie 2
Badge +1

Hoi Patricia, 

Wij hebben gewacht op de uitrol van de team mogelijkheden in Zenya.  Wilden dit niet inrichten in de meldingen en niet dat iedere medewerker overspoeld zou worden met taken waarin dan de juiste taak moet worden gevonden.

Wat we nu hebben is alle apparatuur van de 4 Microvida locaties in één kaartenbak.  

Per werkplek maar ook bijv. "werkplek schoonmaak” hebben we een team gemaakt waarin de medewerkers zitten die op die werkplek kunnen worden ingeroosterd. 

Per werkplek zijn één of meerdere taakschema's gemaakt waaraan indien van toepassing de kaart van het apparaat gekoppeld is. Er wordt naar het bedieningsvoorschrift verwezen  voor maandelijks of halfjaarlijks onderhoud bijv. of waarin kort is beschreven wat de taak is, schoonmaak vriezer XX ( gekoppeld aan de kaart) of veegplan magazijn. 

In het werkplek  rooster worden dingen als veegplan of schoonmaak apart aangegeven zodat iemand die werkplek krijgt toegewezen.
Onderhoud van apparatuur hoort bij de werkplek van die apparatuur, sta je daar ingedeeld kijk je in het team van die werkplek en zoek je het taakschema van die datum op. 

Er wordt dus alleen bijgehouden of een taakschema is uitgevoerd, maar er worden geen waarden genoteerd. Die mogelijkheid zie ik zo snel niet. 


We zijn heel erg blij met de mogelijkheden die Zenya 6.0 nu biedt. Hebben bewust 4-5 maanden gewacht zodat we hier mee aan de slag konden gaan.  

Lia Hazen, Zenya applicatiebeheerder Microvida

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring