Vraag

Gecombineerde verpleegafdelingen audit'en. Hoe voor 2 afdelingen 1 vragenlijst afnemen?

  • 28 February 2024
  • 2 reacties
  • 17 Bekeken

Badge +1

In het Dijklander ziekenhuis hebben wij gecombineerde verpleegafdelingen, zoals de geriatrie en de orthopedie. Patiënten liggen daar door elkaar op 1 gang. De afdeling infectiepreventie audit iedere afdeling jaarlijks en daar komen verbeteracties en rapporten uit uiteraard. Helaas is het zo dat er maar één organisatie-eenheid ingevuld kan worden als de audit gelopen wordt. Daardoor lijkt het alsof alle bevindingen gelden voor orthopedie, terwijl dit ook voor de geriatrie afdeling geldt. Ook lijkt het dan dus alsof de geriatrie niet ge-audit is.

Wij denken niet dat het helpt om bv ortho/geri als A4 te bestempelen en rapporten te draaien over afdeling A4. Mogelijk dat ortho/geri over 2 jaar ortho/chir wordt en dan kloppen de rapportages niet meer. 

Zijn er ziekenhuizen met hetzelfde probleem? Hoe hebben jullie dat opgelost?


2 reacties

Hallo @Marianne Dijkstra,

Een mogelijke oplossing is zoals beschreven in dit artikel: 

 

Kun je hier iets mee?

Badge +1

Beste Kelly,

 

Dank je wel, maar helaas is dit niet wat ik bedoel. Een auditor van bijvoorbeeld Infectiepreventie loopt rond op de afdeling A4 waar zowel orthopedie als geriatrie patiënten liggen. De verpleegkundigen werken voor alle patiënten. De gang is voor beide specialismen, de voedingskarren (waarbij temperatuur etc. gecontroleerd moet worden) zijn voor beide specialismen, er is geen onderscheid te maken tussen wat voor de ortho en wat voor de geri gedaan wordt. Het voorbeeld wat jij geeft zou betekenen dat we nog steeds alle vragen 2 keer moeten beantwoorden. Één keer voor de ortho en één keer voor de  geriatrie. 

De enige oplossing die ik kan bedenken is een OE maken van A4. Alleen vind ik dat tricky met de rapportage. Wellicht wordt A4 volgend jaar wel ortho/urologie. Dan kloppen de rapportages van eerdere jaren niet meer. Kortom: lastig! 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring