Vraag

Is het mogelijk om hyperlink toe te voegen aan Kaders?

  • 16 April 2019
  • 7 reacties
  • 186 Bekeken

Om de RI&E in IProva in te voeren zou het fijn zijn als ik in de vragen voor de vragenlijst (Kaders) een hyperlink naar beleid, richtlijn of werkafspraken kan maken. Weet iemand of, en zo ja hoe dat kan?

7 reacties

Reputatie 5
Badge +8
In iCheck vragenlijsten kun je alleen een link naar een YouTube filmpje maken of een afbeelding bijvoegen. Bij vragenlijsten gemaakt in iTask kan dat wel.
Dit is hopelijk een antwoord op je vraag.
Reputatie 4
Je kunt geen hyperlink bij een vraag toevoegen, maar je kunt wel een toelichting element aan de vragenlijst toevoegen waarin je een hyperlink kunt opnemen. Zeker als er meerdere vragen over dezelfde richtlijn, werkafspraken of hetzelfde beleid, kun je hiermee waarschijnlijk goed uit de voeten. Als elk individuele vraag een hyperlink vereist naar een andere richtlijn etc. dan is het wat omslachtig.
Dank voor jullie reacties, dit werkt volgens mij prima.
Reputatie 6
Badge +7
Wij hebben hier ook behoefte aan. Een hyperlink in de toelichting van de vragen in een normenkader wordt niet herkend (platte tekst), ook niet als je hem op een andere plek aanmaakt en tekst incl. hyperlink kopieert.

De link in de toelichting van de norm plaatsen heeft maar heel beperkt effect. De toelichting van de norm geldt voor veel verschillende vragen terwijl wij juist specifiek een link voor een specifieke vraag willen kunnen plaatsen. Dit ondersteunt onze traceraars beter.

Tevens is de toelichting een pop-up (wat maar goed ook is want de toelichtingen op de JCI normen zijn vaak lange teksten) en navigeert het voor mensen lastig om in een pop-up een link aan te klikken.
Reputatie 3
Badge +7
Wij zouden het ook echt een meerwaarde vinden als je aan een vraag in een normenkader een link kan leggen naar bijvoorbeeld iDocument.
Nu schrijven wij bij bepaalde vragen in de toelichting: "zoek op in iDocument" en dan de titel of het zoekwoord.
Een rechtstreekse link zou weer heel wat kliks besparen voor onze auditoren!
Reputatie 4
Badge +6

Hoi,

Vanuit Zuyderland hebben we behoefte aan de mogelijkheid om op vraagniveau in de kaders linken aan te kunnen maken. We hebben binnen een element in sommige kaders een groot aantal vragen, waarbij de link op het element niet correct is omdat de link niet voor alle vragen onder dat element van toepassing is (omdat de vragen niet voor dezelfde doelgroep zijn, gelden er voor verschillende vragen onder hetzelfde element verschillende verwijzingen).

Graag zou ik deze vraag weer onder de aandacht willen brengen als doorontwikkeling.

Groetjes

Annemari

Reputatie 1
Badge +3

Hallo @annemari.eichholtz ,

Hiervan bestaat reeds een idee. Daar zou je je stem op kunnen uitbrengen.

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring