Skip to main content

Ik wil een vragenlijstonderzoek via een link uitzetten. Ik heb hierbij vooral interesse in de afdeling van de medewerker. Alleen vult het systeem ook al automatisch de naam in als je een Zenya gebruiker bent. Zie screenshot hieronder.

Nu is het zo dat de naam medewerker verplicht is en ik dit niet kan ‘uitzetten’. Zie hieronder. 

Weet iemand een oplossing om de medewerker niet verplicht zijn naam in te moeten vullen? 

Anoniem willen we ook niet, omdat we wel de afdeling dus willen herleiden en we dit niet kunnen kiezen als we anoniem invullen als eigenschap kiezen.

@MariskaIJzendoorn 

Als je een vragenlijst onderzoek start voor vragenlijsten van het type "Medewerker” dan is het inderdaad niet verplicht om een OE in te vullen.
Maar deze combinatie werkt in mijn ervaring wel:

  • Kopieer de huidige vragenlijst en zet die om naar een vragenlijst van het type "Klant/Client/Patiënt” en label de invuller naar wens als "Medewerker”
  • Maak gebruik van Organisatie-eenheid kiezen in een externe vragenlijst | Zenya Community om de OE als verplicht veld op te nemen in de vragenlijst
  • Vervolgens kun je de vragenlijst laten invullen door je medewerkers via een anoniem vragenlijst onderzoek o.b.v. een uitnodiging per mail of op basis van een permanente link

Ik ben benieuwd naar je ervaringen.


Beste ​@Chaim Leunissen,

Dank voor je bericht. Ik heb het exact zo ingesteld als jij hierboven beschrijft, maar dan krijg ik dus  weergave uit mijn 1e bericht in de vragenlijst met ‘mijn gegevens’ en ‘naam medewerker’. Ik zou de een van de twee niet willen zien als het door een Zenya gebruiker wordt in gevuld, want in het geval van deze vragenlijst zo gaat zijn gezien we deze onder medisch specialisten willen uitzetten.

Groeten Mariska


Hoi Mariska,

Je kunt een vragenlijst van type Klant/Cliënt/Patiënt gebruiken en dan kiezen voor ‘Overig’ en het label dan de naam Medewerker geven.
Op pagina 1 van de vragenlijst voeg je in het ontwerp dan velden toe voor ‘Naam medewerker’ en ‘Organisatie-eenheid'.

Ook voeg je een meerkeuzevraag toe waarbij je de antwoorden koppelt aan organisatie-eenheden (zie de training waarnaar Chaim verwijst).

Daarna maak je een vragenlijstonderzoek voor externen via een link met deze instellingen:

 

 

Als je dan de vragenlijst via die link gaat invullen, kun je een naam invullen maar dat is niet verplicht. De organisatie-eenheid wordt vervolgens ingevuld via de meerkeuzevraag op een volgende pagina.

 

 


Hi ​@Inge Kuijpers,

Ik heb dit zo gedaan, maar dan blijft het dat je en de door het systeem ingevulde gegevens blijft zien en een medewerker zijn naam moet invullen, ik kan de verplichting namelijk niet uitzetten zoals ik dat bij jou wel zie.

Groeten Mariska 


Hoi Mariska,

Dan lijkt er toch nog iets niet goed met de eigenschappen van de vragenlijst, ik ga je melding daarom doorzetten naar onze servicedesk zodat zij dit verder met je kunnen oppakken.


Hi ​@Inge Kuijpers,

Ik heb dit zo gedaan, maar dan blijft het dat je en de door het systeem ingevulde gegevens blijft zien en een medewerker zijn naam moet invullen, ik kan de verplichting namelijk niet uitzetten zoals ik dat bij jou wel zie.

Groeten Mariska 

 

De optie om een naam in te kunnen vullen maar de naam niet verplicht te laten zijn wordt alleen getoond wanneer gekozen is voor ‘Anoniem'.


Wij lopen hier ook tegenaan


@MichèleB 

Uit het ticket van ​@MariskaIJzendoorn komen drie belangrijke punten naar voren:

  1. Vragenlijst dient van het type "Klant/client/anders” te zijn (waarbij je de invuller ook mag hernoemen naar medewerker)
  2. Je dient zowel het Organisatie-eenheden veld op de 1e pagina toe te voegen alsmede een verplichte meerkeuze vraag op de tweede pagina waar je de Organisatie-eenheden die je wil uitvragen opneemt. Die twee aspecten dien je met elkaar te verbinden zie  Organisatie-eenheid kiezen in een externe vragenlijst voor details
  3. Start een vragenlijst onderzoek, waarbij je direct vanaf de start aangeeft dat de vragenlijst anoniem ingevuld moet worden. De medewerker mag dan een naam invullen als hij/zij dat wil. De medewerker moet echter wel de OE invullen (via de verplichte vraag op de tweede pagina).

Reageer