Vraag

Taakschema's voor vragenlijsten uit te voeren door verschillende personen

  • 19 April 2022
  • 2 reacties
  • 32 Bekeken

Reputatie 1
Badge +5

We hebben een vragenlijst voor de gemba walk veiligheid (gebaseerd op organisatie eenheid) gemaakt die we telkens door iemand anders willen laten invullen.

Is het mogelijk om dit in een taakschema te gieten zodat iedereen op de hoogte is wanneer ze een specifieke afdeling moeten bezoeken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Stefan


2 reacties

Reputatie 5

1 taakschema wordt repeterend over dezelfde set onderwerpen (organisatie-eenheden) uitgevoerd, door iemand die het voor die OE mag invullen. Als je het niet voor alle organisatie-eenheden tegelijk wilt invullen, moet je dus met meerdere taakschema's werken. De vraag is of er dan nog een repeterend karakter overblijft, bijvoorbeeld afdeling x doet het altijd in februari en afdeling y altijd in april. Zo niet, dan lijken taakschema's geen toegevoegde waarde te hebben.

Een alternatief is om met vragenlijstonderzoeken te werken, met een onderzoek per tijdsperiode, die je een startdatum geeft. Dan kun je voor het hele jaar alles van tevoren klaarzetten. (ook hier zijn dan meerdere onderzoeken nodig, of je moet accepteren dat mensen het doen op het moment dat het ze uitkomt, zonder dat je makkelijk een vinger aan de pols kunt houden).

Reputatie 5
Badge +5

Als ik het goed begrijp wil je voor dezelfde organisatie-eenheid repeterend een vragenlijst laten invullen, waarbij telkens een andere persoon de vragenlijst invult. Dat is wellicht wel mogelijk.

Stel: je hebt 1 afdeling die iedere maand getoetst dient te worden en een 'pool’ van 6 personen die deze toetsing invullen, dan zou je dat kunnen bereiken met 6 taakschema's voor die ene OE:

  • Voor persoon 1 een maandelijks taakschema dat elke 6 maanden op de eerste dag van de maand gestart wordt met een startdatum op 1 mei 2022
  • Voor persoon 2 een taakschema dat start op 1 juni
  • etc.

Hierbij geldt dat je de resultaten dan dient op te halen via de rapportage op de vragenlijst.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring