Beantwoord

Wat betekenen de verschillende rechten binnen Zenya CHECK?

 • 14 April 2022
 • 3 reacties
 • 128 Bekeken

Badge

Ik wil een vragenlijst opbouwen voor intern gebruik. Dan is het ook van belang om onder het tabblad rechten de rechten in te stellen.

Wie geef ik welke rechten?

icon

Antwoord op het topic Job Kramer 14 April 2022, 15:27

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 5

Beheerder: mag alles met de vragenlijst, o.a. ontwerp wijzigen, ingevulde vragenlijsten inzien, wijzigen, verwijderen, vragenlijstonderzoek aanmaken etc.

Invuller: mag naar de vragenlijst gaan en op invullen klikken (via portaal of via vragenlijsten). Naast invullers kun je in de context van een vragenlijstonderzoek of een taakschema ook mensen uitnodigen een vragenlijst in te vullen die niet als invuller staan geregistreerd op het rechten scherm. Zij krijgen dan in die beperkte context het recht om de vragenlijst in te vullen

Lezer: mag de ingevulde vragenlijsten lezen

Beoordelaar: als je gebruik maakt van het beoordelen van ingevulde vragenlijsten, dan kan de beoordelaar de ingevulde vragenlijst lezen en er opmerkingen bij plaatsen.

Reputatie 2
Badge +3

@Chaim Leunissen en/of @Inge Kuijpers wellicht kan één van jullie ons helpen met de volgende uitdaging.

We krijgen een melding van licentieoverschrijding van icheck (vragenlijsten): Aantal gebruikers: 2985 terwijl max 50 is toegestaan.

Dit komt (waarschijnlijk) omdat we bij een vragenlijst bij het onderdeel rechten “alle aangemelde gebruikers” hebben opgenomen:

Vragenlijstonderzoeken

Ik was in de veronderstelling dat we deze groep bij het tabblad rechten moesten toevoegen, aangezien we maken gebruik van “Vragenlijstonderzoeken” en vervolgens bij “Invullers” 63 personen hebben toegevoegd. Dit zijn allen medewerkers bij onze organisatie:

 

 1. Klopt het dat in ons geval we in het tabblad “rechten” de groep “alle aangemelde gebruikers” niet hadden hoeven in te vullen bij “vragenlijst invuller”?
 2. En zo ja; mag dit veld dan leeg blijven omdat je bij “vragenlijstonderzoeken” en vervolgens “invullers” de medewerkers toevoegt, of moeten dezelfde medewerkers ook in het tabblad rechten bij “vragenlijst invuller” toegevoegd worden?

Alvast bedankt voor je reactie!

Reputatie 5
Badge +5

@Thijs 

Ad 1: Klopt, zie ook de toelichting Deze rol is niet nodig voor vragenlijstonderzoeken of taakschema's

Ad 2: Het is voor een vragenlijstonderzoek in principe voldoende om alleen invullers bij het vragenlijst onderzoek zelf in te stellen

Hier wat meer achtergrondinformatie:

 • Alle rollen die je instelt via het tabblad "Rechten” van een Vragenlijst zijn permanente rechten. Alle invullers op dit tabblad kunnen de vragenlijst op ieder gewenst moment en zo vaak als ze willen invullen via de route "Hamburger menu > Vragenlijsten: [naam vragenlijst]”.
  De invullers op het tabblad "Rechten” tellen daarom mee in de licentie (en dat geldt ook voor de overige rollen op dit tabblad)
 • Een vragenlijstonderzoek (vrij vertaald: enquête) geeft in de regel maar beperkte toegang tot het invullen van de vragenlijst. In veel gevallen is de periode waarin de vragenlijst beschikbaar is beperkt, of kan een invuller de vragenlijst slechts 1x invullen per vragenlijstonderzoek.
  Daarom tellen Invullers bij een vragenlijst onderzoek niet mee in de licentie.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring