Ideeën

Ideeën op de Infoland community gaan veranderen!

  • 9 August 2021
  • 0 reacties
  • 61 Bekeken

Reputatie 5
Badge +6

Het enthousiasme om suggesties te doen hoe Zenya nóg beter kan worden, is groot. We ontvangen elke week opnieuw tal van ideeën van jullie en onze collega's. Daar zijn we blij mee, maar het lukt ons niet altijd om hier snel iets mee te doen. Dat willen we veranderen en verbeteren!

De afgelopen periode zijn we dan ook bezig geweest om hier meer vorm aan te geven, zodat we de eerste stappen kunnen nemen om hier beter en structureler aandacht aan te geven.

Met het doel om onszelf, maar ook jullie meer en beter inzicht te geven in de ideeën en het perspectief wat wij voor deze ideeën zien. En nog belangrijker om structureel te werken aan optimalisaties van ons product die door jullie met ons zijn gedeeld! 


Wat zijn dan optimalisaties?

Onder optimalisaties verstaan we verbeteringen van bestaande functionaliteiten in Zenya. Over het algemeen zullen de optimalisatie qua omvang zoveel mogelijk in 1 development sprint te ontwikkelen moeten zijn. De meeste community ideeën kunnen we waarschijnlijk als optimalisatie zien! 

Waar gaan we dan mee beginnen?

We zien dat op de community veel ideeën gedeeld worden en daar voor ons een grote kans ligt om het inzicht in ideeën te versterken. @Hiewwaiy en ik zijn de afgelopen periode dan ook bezig geweest om te kijken hoe we dit inzicht kunnen verbeteren op de community.


Hiervoor gaan we de nieuwe ideation module van het community platform inzetten. Door de inzet van deze module komen alle ideeën op een apart onderdeel van de community te staan. Waardoor je eenvoudig kunt zoeken in alleen de ideeën en daardoor ideeën ook snel kunt terugvinden. Daarnaast kunnen we de ideeën voorzien van een status, waarmee we het perspectief van het idee kunnen aangeven. Maar ook van product areas waarmee het heel eenvoudig wordt om te filteren op alle ideeën over een bepaald onderdeel van Zenya en je zo ideeën snel kunt terugvinden. 


Op de community gaan we, met de livegang van deze vernieuwing, ook een topic plaatsen waarin we uitleggen wat je moet weten over ideeën op de Infoland community.


De opzet van deze pagina zorgt ervoor dat het inzicht in de ideeën stukken beter wordt. Om een indruk te geven van hoe deze pagina er uit kan zien hieronder een voorbeeld (van Insided, onze leverancier van de community):

Niet ieder idee is geschikt als optimalisatie: Het kan heel klant specifiek zijn en niet passen in het standaard product, het kan al onderdeel zijn van een grotere doorontwikkeling, het kan technisch niet haalbaar zijn of het kan niet passen binnen onze product strategie. We vinden het ook belangrijk om onze afwegingen en beoordeling duidelijker en sneller te communiceren, zodat jullie direct weten wat er verwacht kan worden. Op de community zullen we hierover periodiek met jullie communiceren. 

Hoe gaan we verder?

We zijn er nog niet, maar de voorbereidingen voor de migratie van de huidige ideeën naar het nieuwe onderdeel lopen. We streven ernaar om eind augustus de migratie door te voeren. Het kan zijn dat in die periode ideeën tijdelijk even minder goed bereikbaar zijn of anders dan gewend worden weergegeven. Dit zou van korte duur moeten zijn.

Houd de community dus vooral in de gaten, zodra het nieuwe onderdeel live is zullen we dat ook op de community aankondigen. 😊

Heb je vragen hierover laat het vooral horen!


0 reacties

Geen reactie

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring