Vraag

Gebruik iCompliance t.b.v. een documentreview

  • 17 April 2019
  • 3 reacties
  • 450 Bekeken

Reputatie 4
Badge +7
Ter voorbereiding op een documentreview door de Traceraars van JCI. Willen we gebruik maken van iCompliance. Wij hebben het kader helemaal naar onze wens ingericht echter moeten we nu de bewijslast per meetbaar element (kader item) presenteren. Het koppelen van het juiste protocol aan het meetbaar element is daarbij niet voldoende. Wij zouden graag de optie willen om een stuk uit het protocol uit te lichten zodat meteen duidelijk is waar de uitwerking staat. Tijdens de vorige review hebben we dit op papier gedaan en de stukken tekst gearceerd. Graag zouden we dit nu digitaal willen doen, echter zonder dat onze medewerkers hiervan last hebben bij het lezen van het betreffende protocol.

Hierbij is het ook nog zo dat een protocol meerdere meetbare elementen kan afdekken. Echter willen we hier geen kakafoni van arceringen in hebben. Dus de arcering moet specifiek bij het meetbare element (kader item) getoond worden.

Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, hoor ik graag hoe hij/zij dit heeft aangepakt.

3 reacties

Reputatie 2
Badge +1
Dag Andre

Verwijzen naar een specifieke paragraaf van een document kan als je gebruik maakt van HTML documenten (zie printscreen 1). Hierdoor moet je niks arceren in het bestand en je medewerkers merken hier niets van.


Indien je protocol geen HTML document is maar een word document, kan je niet naar een specifieke paragraaf verwijzen maar kan je wel naar een ‘paginanummer’ in je document verwijzen (zie printscreen 2). Je zou eventueel in de toelichting bij het bewijsmateriaal kunnen beschrijven over welke paragraaf het dan gaat.

Reputatie 4
Badge +7
Hoi @Anneleen Corstjens

Bedankt voor je feedback. Wij werken inderdaad hoofdzakelijk met HTML documenten. We zijn ook al bekend met deze functionaliteit en zijn zelfs bezig met het invoegen van bladwijzers op de specifieke stukken tekst in het document. Hierna kunnen we dan ook een link opnemen in iCompliance.

Hier zitten echter nog wel haken en ogen aan vast aangezien de beschrijving van de bladwijzers weer complex wordt door de grote hoeveelheid aan bladwijzers. Maar dat is een ander hoofdstuk.

Het arceren zou mooi zijn, aangezien je het dan nog beter zichtbaar maakt.

Het komt er eigenlijk op neer dat we gewoon nog meer mogelijkheden willen hebben om het geheel tot een top product te maken.
Reputatie 6
Badge +7
Hallo André,

Wij hebben iCompliance ook gebruikt ter voorbereiding voor het JCi bezoek en tijdens de sessies van de documentreview. Bij ons werkte het perfect. (het was echt een enorm verschil tussen de mock voor het eerste bezoek waarbij we iCompliance niet hadden gebruikt en het bezoek zelf en de mock voor de tweede ronde waarbij iCompliance wel is ingezet.

Wij hebben geen gebruik gemaakt van arceringen of iets dergelijks. Wel hebben we gezorgd dat de mensen die bij de documentreview aanwezig zijn kennis hebben van het algemene beleid. Tevens hebben wij een aantal mensen met specifieke kennis op afroep gezet. Zij werden de sessie binnen geroepen als er specifieke vragen waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan details over ons beleid rondom de vitaal bedreigde patiënt, die onze themaleider dan kon toelichten.

Naast de koppeling naar iDoc hebben wij ook andere koppelingen aangebracht, bijvoorbeeld naar BI-informatie over tracers of outcome-maten vanuit het EPD. Hierdoor was een compleet beeld per normelement aanwezig.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring