Vraag

Afdruksjablonen behouden bij afdrukken Word/Excel documenten

  • 4 December 2019
  • 6 reacties
  • 237 Bekeken

Badge +2

Wanneer je een document in Infoland wil afdrukken via optie 2 lukt dit perfect met alle unieke gegevens als koptekst (unieke ID,versienummer,...) indien je dit zo hebt ingesteld.  Wanneer je echter een Word of Excel bestand afdrukt via optie 1 door dit document te openen heb je ineens geen uniek document meer want alle afdruksjablonen die je zelf hebt aangemaakt in Infoland vervallen waardoor je een onbeheerd document verkrijgt.  Dit was een B opmerking tijdens onze laatste Belac audit.  Iemand hier ervaring mee hoe dit op te lossen?


6 reacties

Hoi @sofiegeentjens,

Heb je de mogelijkheid om Word- en Excel-documenten als PDF te tonen? Als dit document daar geschikt voor is, zou je dat kunnen doen.

Via de algemene instellingen voor documenten (in Applicatiebeheer) kun je instellen dat je de printknop van de PDF reader wilt uitschakelen bij het raadplegen van documenten, je kunt dat alleen afdrukken via de knop ‘Afdrukken’ in de iProva knoppenbalk.

Badge +2

Beste Inge Kuijpers,

In het beheer wordt dit als PDF getoond, aan de lezers echter als Word document waardoor deze het nog via Word kunnen afprinten… Ik vind nergens in applicatiebeheer hoe dit te voorkomen...

Badge +2

Beste Inge Kuijpers,

Is het misschien een extra functionaliteit die we dienen te hebben om Word en Excel aan de lezers als PDF te tonen?  Waar kan ik dit verifiëren? Wij hebben versie 5.3.1.2366.

Je kunt bij Applicatiebeheer > Systeeminformatie > Licentie-informatie controleren of je een licentie voor i+PDF hebt.

Wanneer je die hebt, kun je bij de eigenschappen van Word-, Excel- en Powerpoint-documenten aangeven dat het document als PDF aan lezers getoond moet worden.

Bij Applicatiebeheer > Documenten > Instellingen kun je op het tabblad ‘Algemeen’ aangeven dat de printknop in de PDF-reader uitgeschakeld moet worden.

Badge +2

Beste Inge Kuijpers,

Kan je dit dan per Office document instellen of het document als PDF aan lezers getoond dient te worden?  Er zijn ziekenhuisbreed namelijk documenten waar dit niet van toepassing dient te zijn.

Bij ons is de i+PDF licentie niet actief… Kan hiervoor een offerte aangemaakt worden?

Bedankt!

 

Je kunt inderdaad per document bepalen of het als PDF wordt getoond.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring