Beantwoord

Afgeschermde mappen in rapportages

  • 15 December 2023
  • 2 reacties
  • 19 Bekeken

Reputatie 1
Badge +3

Wanneer er een (organisatie-brede) rapportage wordt gemaakt in KMS Documenten dan worden daarin ook documenten en namen uit specifiek afgeschermde mappen zichtbaar. Deze moeten er dan voor verspreiding handmatig uitgefilterd worden. Bestaat er misschien een mogelijkheid om de afscherming ook voor rapportages te laten gelden zodat de gegevens ook in rapportages niet zichtbaar zijn ? Dank voor het meedenken alvast ! groet, Simone 

icon

Antwoord op het topic Inge Kuijpers 19 December 2023, 08:22

Bekijk origineel

2 reacties

Hoi Simone,

Je hebt de volgende mogelijkheden om documenten weg te laten:

  • Een gebruiker die een rapport maakt, ziet daarin alleen de detail van documenten waarvoor hij leesrechten heeft. Je zou dus een gebruiker kunnen maken die geen leesrechten heeft op de afgeschermde mappen. Deze gebruiker geef je wel rechten om het rapport uit te voeren. Wanneer je dan aanmeldt met deze gebruiker en het rapport uitvoert, zie je daarin niet de documenten in de afgeschermde mappen maar alleen de documenten waarvoor de gebruiker leesrechten heeft.
  • Je kunt in het rapport een extra filterregel toevoegen op het veld ‘Kan bekeken worden door’ een daar de leesrollen die nodig zijn voor de afgeschermde mappen dan niet selecteren. Dit kun je gebruiken als je aparte leesrollen voor deze mappen gebruikt.
Reputatie 1
Badge +3

Dank je wel Inge, ik zal het eens bespreken met ons functioneel beheer van KMS. groet, Simone 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring