Beantwoord

Bij zoeken in module DOC verschijnen ook rapporten waar die zoekterm in staat

  • 17 October 2022
  • 6 reacties
  • 59 Bekeken

Reputatie 2
Badge +6

als we (als beheerder) een zoekterm ingeven in module DOCS dan verschijnen ook rapporten waar die zoekterm in staat.

Voorheen was dit niet zo. 

is ook niet de bedoeling, er mogen alleen documenten naar voren komen als je in DOC een zoekterm invult.

Hoe kan dit?

 

icon

Antwoord op het topic Chaim Leunissen 12 July 2023, 17:02

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 5

Als je in het documentbeheer zoekt lijkt het me vrijwel uitgesloten dat je rapporten vindt. Als je dit kunt reproduceren kun je het best contact opnemen met onze servicedesk.

Reputatie 2
Badge +6

ik ga contact opnemen met de servicedesk

 

Ineke 

Het probleem werd veroorzaakt door de inrichting van Zenya.

Badge +1

Beste, wij hebben hetzelfde probleem. We hebben rapporten toegevoegd aan verzamelingen zodat ze via dashboard/rapportages toegankelijk zijn. Maar nu staan ze dus tussen onze zoekresultaten van de documenten. Hoe kunnen we voorkomen dat dat opduikt tussen documenten maar wel nog beschikbaar blijft onder dashboard?

Reputatie 5
Badge +5

Het is goed om te weten dat alle inhoud op de portalen via verzamelingen beschikbaar wordt gemaakt, dat gaat dan om documenten, meldformulieren, kaarten uit een kaartenbak, permanent beschikbare vragenlijsten voor eigen personeel en ook rapporten.

Als een gebruiker dan via Raadplegen de verschillende verzamelingen opent, dan kan hij/zij daar alle inhoud zien waar de gebruiker leesrechten op heeft (dus ook de meldformulieren, kaarten, vragenlijsten en rapporten).
Vervolgens kijkt het systeem tevens naar het type inhoud wat dan leidt tot het volgende:

  • Alles wat invulbaar is (formulieren, vragenlijsten en invulbare documenten) komt tevens beschikbaar achter de "Invullen”-tegel
  • Alles wat een rapport is, wordt ook zichtbaar achter de “Dashboard”-tegel

Ter ondersteuning van de toegankelijkheid wordt al deze inhoud meegenomen in zoekacties, waarbij het belangrijk is om te weten dat de meeste documenten in de regel een hogere relevantie scoren dan andere items.

Als rapporten gevonden worden door medewerkers die daar geen belang bij hebben, dan dient men aandacht te hebben voor de rechten op het rapport, zie Hoe maak je een rapport? | Infoland Community
Men zou ook kunnen nagaan of alle rapportbehoeftes ingevuld kunnen worden via dynamische diagrammen, zodat de toegang tot rapportage begint bij toegang tot het "Dashboard”.

De optie ”wel in het dashboard, niet in verzameling (en impliciet zoekacties)” wordt niet geboden.

Badge +1

Ok spijtig. De alternatieven die je geeft, zijn voor ons geen opties. Onze keuzes zijn heel bewust gemaakt vanuit gebruiksvriendelijkheid en bereikbaarheid.

We gaan er een draai aan geven en de beschikbaarheid via de zoekfunctie kaderen in een goede bereikbaarheid.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring