Beantwoord

Externen die gebruik maken van een (beveiligde) webshare berichten als er een nieuwe versie is en/of vragen om leesbevestiging

  • 18 January 2023
  • 3 reacties
  • 88 Bekeken

Badge +3

Voor een beveiligde webshare van documenten te sturen naar externe willen we gebruik maken van de webshare met wachtwoord en met het idee dat zij ook een seintje krijgen bij een nieuwe versie van een document of een aanpassing daarvan.
Kan hierbij gebruik worden gemaakt van gebruikersgroepen (voor leesbevestiging), is dat mogelijk en is dat dan veilig?
 

icon

Antwoord op het topic e.franssen 20 January 2023, 11:17

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 4
Badge +4

Hi @Rob Berden,

Het is niet mogelijk om rechten in te stellen op een webshare - je kunt daarmee de lezers niet identificeren en daarom geen leesbevestiging vragen.

Daarnaast veronderstellen we dat de externe partij ervoor zorgt dat men altijd de webshare gebruikt om documenten op te vragen - dat garandeert dat men de laatste versie raadpleegt.

Als de externe partij gebruik maakt van Zenya DOC, dan kan men de webshare documenten aan de eigen omgeving toevoegen en dan kan de betreffende beheerder leesrechten en leesbevestiging instellen - Beide partijen dienen dan over Webshare Pro te beschikken.

Zie hiervoor:

 

Badge

Beste e.fransen,

Het is dus ook niet mogelijk om een mail te sturen naar een externe bij een nieuwe versie (die bijvoorbeeld via een webshare gedeeld wordt?). Wij hebben een vergelijkbare vraag binnen de organisatie gekregen. 

 

gr. Anne

Hoi Anne,

Dat klopt, dat kan inderdaad niet automatisch.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring