Vraag

HTML-documenten: sommige paragrafen reageren NIET op de ingestelde stijlen, andere wél

  • 26 August 2021
  • 4 reacties
  • 43 Bekeken

Badge +2

Via appbeheer → documenten → stijlen, stel je de stylesheet van de html-documenten in.

In voorliggend geval reageren SOMMIGE delen van de tekst op die stylesheet, en andere niet.

In het voorbeeld hieronder gaat het om standaardtekst (“standaard” in de stylesheet), die we ingesteld hebben op 16pt. Slechts een deel van de tekst wordt inderdaad 16pt, de rest van de tekst staat in een korpsgrootte die zelfs niet voorkomt in de stijlen. Met andere woorden: we hebben geen greep op hele stukken tekst.

We zoeken ons suf naar een verklaring of een oplossing.

 

 


4 reacties

Reputatie 4
Badge +6

@stefaan Misschien dat volgende je wat kan helpen:

Mijn ervaring is dat wanneer je vertrekt van een HTML-document in iDocument dat je schrijft in de Word-editor er geen probleem is.

Uw beschreven probleem doet zich voor wanneer ik:

  • vertrek van een Word-document dat ik via “Document type wijzigen” ga omzetten naar een HTML-document  in iDocument
  • tekst vanuit een extern document/Website/… via copy/paste wil toevoegen aan mijn HTML-document  in de Word-editor van iDocument

Dit komt doordat er op de achtergrond bij het overzetten of de copy/paste handeling de opmaakgeschiedenis van het document/de tekst mee overgenomen wordt ook al is deze niet dadelijk zichtbaar.

Wat ik doe om dit op te lossen - en in de meeste gevallen lukt - is:

  • In het extern Word-document eerst alle opmaak verwijderen, eventueel alles selecteren via Ctrl+A en via copy/paste - plakken speciaal - niet opgemaakte tekst  in een nieuw document plaatsen dat je dan gebruikt om over te zetten binnen iProva
  • Gebruik in Word-documenten hetzelfde lettertype dan je in je HTML-sjabloon gebruikt.
  • In de Word-editor van iDocument het document vrijmaken van opmaak via Tabblad controle - opmaak verwijderen.  Het kan zijn dat je dit enkele malen na elkaar moet doen.

Dit zijn veel handelingen en is soms inderdaad frustrerend…

Ik merk wel dat er al heel wat verbeterd is op dit vlak sinds wij zijn gestart met iProva/iDocument enkele jaren geleden…

Kan uw vraag dan ook alleen maar ondersteunen en ben dan ook erg benieuwd naar de reactie van andere gebruikers en hoe zij hiermee omgaan.

Hoi @stefaan,

Lukt het met de tips van Els om de tekst in het juiste formaat te tonen?

Badge +2

Ik begrijp uit wat hierboven staat dat er in de achtergrond inline Word-cssmeegekomen is. Ik kan mij niet herinneren dat we daar ooit voor gewaarschuwd werden, dus dat is een zeer onaangename verrassing, ik zou absoluut niet aarzelen om het een bug te noemen. En neen, bovenstaande stappen lossen het probleem NIET op, we hebben noch de tijd noch de resources om manueel doorheen alle documenten te gaan en de opmaak te verwijderen.

Badge +3

Beste Stefaan,

We zullen dit nader onderzoeken op de servicedesk via een zendesk ticket.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring