Beantwoord

Nieuwsbericht standaardinstelling op ja bij nieuwe / gewijzigde documenten

  • 17 November 2020
  • 7 reacties
  • 130 Bekeken

Reputatie 2
Badge +5

Is het mogelijk om standaard een nieuwsbericht te laten plaatsen bij nieuwe/gewijzigde documenten of kan dit alleen per document?

icon

Antwoord op het topic Kelly de Jong 17 November 2020, 15:56

Bekijk origineel

7 reacties

Hallo Regina,

 

Deze nieuwsberichten dien je per document te bepalen.

Het idee hierbij is dat niet elke nieuwe versie van een document ‘nieuwswaardig’ is en daarom niet perse in dat paneel op het portaal getoond hoeft te worden. 
Documenten waarbij je ervoor kiest om deze in dit paneel te tonen zijn bijv. echt inhoudelijk gewijzigd en daar wil je de medewerkers op attenderen.

Hierdoor heeft dit paneel voor de medewerkers veel meer waarde dan wanneer je alles dat gepubliceerd wordt toont.

Badge +5

Dit is iets wat wij ook zoeken, alle documenten zijn van belang qua veranderingen en de gebruiker moet zelf kijken of dit document voor hem van toepassing is, dus wij zouden ook de draft versie al automatisch op YES willen hebben staan. Nu is deze topic van 1 jaar geleden maar misschien is er al iets veranderd?

Hoi @SaskiaVK,

Er is niets veranderd. Dit is bewust zo gemaakt om alleen de belangrijke wijzigingen of nieuwe documenten direct onder de aandacht te brengen. Uit de praktijk hebben we namelijk geleerd dat lange lijsten met nieuwe/gewijzigde documenten door eindgebruikers niet bekeken worden.

Misschien zou je iets kunnen doen met leesbevestiging?

Badge

Ik sluit me aan bij de opmerking dan het (mogelijk) overkill is om alle documentatie in het nieuwpaneel te laten verschijnen. Maar ik zou de functionaliteit wel handig vinden als bijvoorbeeld zelf in zou kunnen stellen op mapniveau (zoals andere velden). 

Zeker als je het beheer en de schrijversrollen uit elkaar heb getrokken is de kans groot dat vergeten wordt om dit aan te vinken bij een document. Als een bepaalde set documenten dit standaard op ja staat wordt dit risico beperkt. Het risico dat dan een document een keer onbedoeld toch in het nieuwsbericht staat is dan ook kleiner. 

Een andere optie zou zijn dat wanneer je de keuze instelt dit ook hetzelfde blijft als je een nieuwe conceptversie maakt. 

De topic loopt al wat langer, maar hoop dat deze opties nog bijdragen. 

Hoi @Bjorn van de Kerkhof,

Zou je hiervoor dan een idee willen toevoegen? We kunnen dan volgen of de behoefte er bij meer organisaties is.

Er bestaat al een idee voor het altijd standaard op Ja zetten maar niet voor een instelling per map.

 

Reputatie 3
Badge +6

Nog een vraag hierover, bij ons staat het standaard op nee maar documentbeheerders kunnen het wel vullen (niet bedoeld). Is er een mogelijkheid om dit veld niet zichtbaar te maken? Zo niet, waar regel ik dat alleen (in ons geval) de functioneel beheerders dit veld mogen vullen? Via Portaal->Portaal staan de nieuwberichten niet aangevinkt.

Hallo @Anja Versteegden

Als iemand documentbeheerder rechten heeft dan kan hij bij een document de optie wijzigen naar Ja. Er is geen apart recht om aan te passen voor de documentbeheerder rol. Je zou hier een nieuw idee voor kunnen posten.
 

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring