Beantwoord

Omzetten naar ander documenttype: niet alle inhoud komt mee

  • 11 November 2021
  • 3 reacties
  • 27 Bekeken

Badge +5

We hebben documenttype A en B.

B bevat standaard een afbeelding.

Als we een nieuw document aanmaken van type B, dan komt deze goed mee.

Als we een concept omzetten van A naar B, dan mist deze afbeelding.

Is dit te verhelpen?

Alvast dank!

icon

Antwoord op het topic Job Kramer 11 November 2021, 10:26

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 4

De standaard inhoud van een document type wordt gebruikt als er een nieuw document van dat type gemaakt wordt, en niet als een document naar dat type omgezet wordt. Bij het omzetten proberen we daar waar mogelijk de inhoud van het document te behouden, en dat zou botsen met het overnemen van de standaardinhoud van het nieuwe documenttype. En ja, helaas zijn er conversies waarbij geen inhoud kan worden overgenomen.

Badge +5

Aha. Dus als een verplichte kop in format A ook in format B voorkomt, dan blijft bij een omzetting de inhoud van A staan. Begrijp ik dat zo goed?

Reputatie 4

@lsnoei bij omzetten van documenttypen hangt de werking af van de bron en het doel. Als je van de ene documentstructuur naar de andere overgaat bijvoorbeeld, moet je aangeven naar welke paragraaf in de nieuwe structuur elke paragraaf in de oude structuur verplaatst moet worden. Als je van een vrij webdocument naar een documentstructuur overgaat krijg je een scherm om de inhoud te knippen en plakken in de structuur. Als je van een structuur naar een vrij webdocument overgaat dan blijft alles behouden maar wordt de structuur niet meer afgedwongen. En zo zijn er nog meer situaties die ik niet allemaal beschrijf.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring