Vraag

Opnieuw starten van een interactief document zonder het document opnieuw te openen

  • 23 July 2021
  • 7 reacties
  • 61 Bekeken

Reputatie 1
Badge +5

De afspraakcentrale maakt momenteel gebruik van hele grote Visio documenten die nogal wat problemen opleveren als ze bewerkt moeten worden (foutmeldingen vanwege timeout, vastlopers e.d.)

We zouden hiervoor graag gebruik gaan maken van interactieve documenten.

Ik loop tegen een probleem aan: hoe kan een medewerker die continue patiënten aan de lijn heeft die een afspraak wil maken met een ‘nieuw’ scherm beginnen als zij een nieuwe beller aan de lijn heeft.
Het is nogal omslachtig als ze iedere keer het document af moet sluiten om weer opnieuw het document door te gaan lopen.​​​​​​

Je zou dus onderin een knop ‘opnieuw’ moeten hebben die alle geopende vragen sluit en weer naar de 1e vraag in het document gaat.


7 reacties

Reputatie 5

Hoi @Kluijfhout,

dank je voor deze input. Ik vind het een leuk idee en we hebben hier zelf ook al wel eens over nagedacht. Wij hebben ook al eens over een functionele oplossing nagedacht. Ons idee was om zo'n knop op een prominente plek in de index te plaatsen. Dan kun je altijd van deze mogelijkheid gebruik maken waar je je ook in het document bevindt. 

Wat ik nog interessant vind is het idee om naar de eerste vraag te navigeren. Heeft dat de voorkeur boven naar het begin van het document navigeren? De eerste vraag kan namelijk ook ergens halverwege het document staan.

Reputatie 1
Badge +5

Beste Thomas,

Dat zou ook kunnen, maar hij moet wel dan alle eerder ingevulde keuzes weer leeg maken.

Ik heb het nu opgelost door onderin het scherm een link te plaatsen naar het document, dan wordt het document weer opnieuw ‘opgehaald’ en zijn alle keuzes dus weer ‘leeg'.

Het mooiste zou zijn dat er een knop voor hyperlinks beschikbaar zou zijn, want voor de afspraken centrale is er een startpagina waarin keuze knoppen zitten voor alle specialismen. Onder de keuzeknop zit een tekstvak waarin ik een hyperlink heb gezet die naar het interactieve document verwijst van het gekozen specialisme, maar het zou handiger zijn dat de keuzeknop direct de hyperlink bevat.
Onderin dit document heb ik dan weer een 2e link geplaatst die verwijst naar de startpagina.

 

Reputatie 5

Hoi @Kluijfhout,

eens, de gemaakte keuzes moeten daarbij leeg gemaakt worden zodat je vers kunt starten. Slim zoals je het nu hebt opgelost. Het idee van een knop voor hyperlinks zou het nog fraaier maken. Ik vind wel dat een keuzeknop en een knop met een link er verschillend uit moeten zien omdat ze ook een ander gedrag tot gevolg hebben, maar daar vinden we vast een goede vorm voor mochten we dit oppakken. 

Reputatie 1
Badge +5

Ja, dat ben ik helemaal met je eens.

Reputatie 5

@Kluijfhout, in de eerstvolgende release van interactieve documenten wordt het mogelijk gemaakt om een hyperlink als knop te tonen. Hier kun je al vast bekijken hoe dat er uit gaat zien:

 

 

Reputatie 1
Badge +5

TOP:grinning:

Reputatie 5
Badge +8

Dat ziet er heel mooi uit! Laat die update maar komen :grinning:

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring