Vraag

PDF in DOC ziet er anders uit dan Word document (sjabloon)

  • 10 July 2023
  • 5 reacties
  • 60 Bekeken

Badge +3

Beste allen,

 

ons word sjabloon ziet er als volgt uit: (pagina 1 op pagina 2):

 

Er begint dus mooi een nieuwe titel op de 2de pagina. In de pdf-versie, die gedownload kan worden door de lezers, ziet het er zo uit:

 

Het vak “etikettering” wordt dus opeens gespreid tot op pagina 2.

 

Dit is absoluut niet wenselijk. Hoe kunnen we dit oplossen?

 

bedankt!


5 reacties

Reputatie 5
Badge +6

@Saskia Van Kemseke 

Dag Saskia, heb je al eens geprobeerd om enkele harde returns weg te laten in het vak “kleef hier ...” of de boven/ondermarges aan te passen. Volgens mij heeft het te maken met de pagina-instelling (marges).  Deze kan soms afwijken wanneer je een Word-document opslaat als PDF of in Zenya toont als PDF.

Meestal krijg je het opgelost door de Word-versie wat aan te passen zodat het in Zenya bij tonen als PDF staat zoals je wenst.   Wanneer je de Word-versie als PDF laat downloaden kan je deze ook eerst als PDF opslaan en in Zenya inleggen als PDF.  Is handiger om de lay-out naar wens te zetten.

Heb het zo toch altijd in orde gekregen, maar misschien is het een ander probleem waar jij tegenaan loopt…. wou alvast mijn ervaring even delen.

Succes!

Hoi Saskia,

Ik zet je vraag ook door naar onze servicedesk. Je kunt dan het document/sjabloon met hen delen zodat zij kunnen kijken of de weergave verbeterd kan worden.

Onze servicedesk heeft inmiddels aangegeven hoe het probleem met het document opgelost kan worden.

Badge +3

Graag kom ik terug op mijn post van een aantal maanden geleden.

 

Ter hoogte van onze ziekenhuisapotheek zal Zenya dienen als documentatiebeheersysteem. We wensen niet met de HTML webdocumenten te werken, gezien de nadelen te groot zijn voor ons (vooral voor wat betreft de lay-out).

 

We wensen in docx te werken, maar daar stoot ik al maanden tegen een vervelend probleem: het document dat ik oplaad of bewerk (rechtstreeks via Zenya DOCs), zie er helemaal niet hetzelfde uit in pdf. Soms kan dit opgelost worden door wat enters hier en daar (ook arbeidsintensief!!) maar sommige documenten krijg je gewoon niet goed. Een word document van bv. 300 pagina’s, heeft als pdf gepubliceerd in Zenya opeens 500 pagina’s met een lay-out die volledig naar de knoppen is.

We willen ervoor zorgen dat er een degelijk versiebeheer kan zijn in Zenya, en dus is het voor ons belangrijk dat effectief het docx document in Zenya zit, en niet een pdf waarvan we dan de docx op onze eigen schijf zouden bijhouden. Dit is geen degelijk versiebeheer.

 

Nu wil ik graag onderstaand voorbeeld illustreren, dat ik ook niet kan goedtrekken:

  • in word (365):

 

  • In Zenya (pfd webviewer):

Volgens onze interne specialist ligt dit aan de pdf-plugin in onze browser, hoewel dit wel degelijk de laatste versie is.

 

 

 

Op deze manier is het onmogelijk om een degelijk documentatiebeheersysteem mbv docx in Zenya uit te rollen.

 

Ik ben ten einde raad…

 

bedankt voor de feedback.

Beste Saskia,

Onze servicedesk heeft hierover contact met je opgenomen en aangegeven wat je kan doen om de weergave goed te krijgen.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring