Revisie documenten: welke geldigheidstermijn hanteren jullie?

  • 20 May 2019
  • 6 reacties
  • 559 Bekeken

Reputatie 1
Badge +6
In ons ziekenhuis hanteren we een geldigheidsduur van twee jaar voor de documenten in het Kwaliteitsportaal (iProva). Uitzondering hierop vormen de functiebeschrijvingen. Deze zijn vijf jaar geldig.
Vanuit de organisatie komt een vraag of documenten die redelijk statisch zijn een geldigheidsduur van drie jaar kunnen krijgen.
Ik ben benieuwd welke termijnen andere organisaties hanteren en waarom hiervoor gekozen is.

6 reacties

Reputatie 6
Badge +7
Bij ons is het standaard 3 jaar voor alle documenten. De documentbeheerder mag de termijn zelf korter zetten (indien het een proces is wat aan meer verandering onderhevig is) maar nooit langer.
Reputatie 1
Badge +6
Dank voor je reactie Silvia.
Reputatie 1
Badge +2
Bij ons is de geldigheidsduur ook 3 jaar, maar kan door de applicatiebeheerder vroeger gezet worden, indien de documentbeheerder dit noodzakelijk acht. Een uitzondering op deze regel zijn de functiekaarten. Binnen onze organisatie werd geopteerd om deze jaarlijks te herzien.
wij handteren 3 jaar. Eerder schreef (ik dacht de cckl) 2 jaar voor. Maar dit is bijna niet haalbaar. Er is toen besloten voor alles 3 jaar te handteren. er zijn wel een paar uitzonderingen die op 5 jaar staan (logboeken, handboek Parenteralia)
Reputatie 2
Badge +5
Bij ons is de standaard geldigheidsduur ook 3 jaar.
Reputatie 5
Badge +8
Bij ons is de standaard 2 jaar, op bepaalde mappen/documenten wordt 1 of 3 jaar gehanteerd

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring