Weergave van Excel bestanden voor lezers

  • 2 November 2021
  • 5 reacties
  • 70 Bekeken

Badge

Goedemiddag

In Zenya worden grotere Excel-bestanden niet overzichtelijk weergegeven maar wanneer dit bestand dan gedownload wordt, is dit wel volledig zichtbaar.

Nu vraagt onze zorgmanager of het mogelijk is dat er een pop-up verschijnt om de lezer te informeren dat het document gedownload moet worden om de volledige inhoud te kunnen zien.

Alvast bedankt.

 


5 reacties

Hoi @sabrinabruninx,

Je kunt bij de eigenschappen van het Excel-document aangeven dat je het niet wilt tonen als PDF / in Office online aan lezers. Er wordt dan aan de lezer een knop getoond waarmee het bestand kan worden geopend.

 

 

Badge

@Inge Kuijpers we willen juist voorkomen dat medewerkers bestanden gaan downloaden en lokaal opslaan, gezien de kans dan aanzienlijk groter is dat ze verouderde documenten gebruiken en dus niet de meest recente versie. Is er niet een andere mogelijkheid om de office online viewer aan te passen in formaat? De internetpagina uitzoomen voor volledige weergave is ook geen doen, die moet teruggeschroefd worden naar 10% wil het volledig zichtbaar zijn, maar dan zijn alle andere knoppen erg miniscuul geworden.

Reputatie 4
Badge +4

Hi @mereldelaat,

Je kunt ook in of uitzoomen in het Excel document dat wordt getoond in de Office online viewer.
Daarmee blijven de knop van Zenya even groot maar de tekst van het Excel document groter of kleine.

 

Badge

Hi @mereldelaat,

Je kunt ook in of uitzoomen in het Excel document dat wordt getoond in de Office online viewer.
Daarmee blijven de knop van Zenya even groot maar de tekst van het Excel document groter of kleine.

 

@e.franssen maar daarmee worden de bovenste rijen (1-4) alsnog niet zichtbaar, want alleen de tekst wordt groter of kleiner en niet de rijen meer of minder zichtbaar.

Ik heb het nu opgelost, gezien er een bug zit in Zenya die dit veroorzaakt (en laag op de prioriteiten lijst staat om op te lossen), door de eerste 4 rijen in een Excel document leeg te houden en vanaf rij 5 pas te beginnen met de inhoud.

Hoi @mereldelaat,

Fijn dat je een workaround hebt gevonden. Het probleem lijkt in Office Online te zitten en helaas hebben wij daar geen invloed op.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring