Wie heeft er testscripts voor DOC, CHECK en FLOW?

  • 19 August 2020
  • 12 reacties
  • 226 Bekeken

Badge +1

Wie kan mij helpen aan testscripts voor iDocument, iCheck en iTask?


12 reacties

Reputatie 7

Beste Hans, 

 

Kun je aangeven wat je precies bedoelt met testscripts? 

 

Badge +1

Met testscripts bedoel ik een stappenplan hoe dus stapsgewijs verschillende zaken getest kunnen worden in iDocument, iCheck en iTask. We willen daarvoor Supportbook gaan gebruiken.

Reputatie 7

Hoi Hans, 

Wij hebben deze helaas niet tot onze beschikking. 

Reputatie 3
Badge +6

 

Hoi Hans, 

Wij hebben deze helaas niet tot onze beschikking. 

Beste Hiewwaiy,

Is hier misschien inmiddels iets in veranderd? En is er een overzicht van welke basisfunctionaliteiten Infoland zélf test voor een (major) release uitgerold wordt? Dat zou namelijk al helpen om te bepalen welke zaken wij in het testscript dat we willen ontwikkelen wel en niet meegenomen hoeven te wrden.

 

Reputatie 3
Badge +3

Beste @mvalken4 ,

dit is nog niet veranderd. Deze informatie zal je ook niet helpen. Ik zal proberen uit te leggen waarom.

Infoland test de functionaliteit zeer uitgebreid en doet dat op verschillende manieren, waaronder een regressietest. Dit gebeurt op onze software voor standaard situaties. Iedere klant heeft echter haar/zijn eigen inrichting waardoor het aantal mogelijke testscenario's "oneindig" groot wordt. Mijn advies zal daarom niet zijn om onze regressiescipts te gebruiken en daar de uitzonderingen op te bepalen (dit zijn er namelijk heel veel en variëren steeds). Dat zal je namelijk initieel veel werk kosten, maar ook in het onderhouden van de scenario's. Het is beter om scenario's te beschrijven voor je eigen inrichting. Je test daarmee jouw specifieke inrichting, waarvan elementen mogelijk niet in onze testen voorkomen. Gezamenlijk komen we zo tot een grotere testdekking.

Reputatie 3
Badge +6

Beste @Robert Groenenberg ,

 

Dank voor je reactie. We begrijpen dat e.e.a. afhankelijk is van onze eigen inrichting. Het is daarom ook niet de bedoeling om het testscript van Infoland te gaan gebruiken, maar om vanuit de standaard (regressie) test die Infoland doet, te beoordelen waar wij met onze inrichting mogelijk (extra) tests op dienen te doen. Om een voorbeeld te noemen. Bij de livegang van Zenya bleek dat ‘wachtwoord opvragen’ niet meer beschikbaar was. Toevallig viel on dit op en sinds die tijd staat het checken of dit voor niet gesynchroniseerde gebruikers mogelijk is in ons testscript. Eerlijk gezegd hadden wij verwacht dat een dergelijke test standaard door Infoland gedaan wordt bij een nieuwe versie. Mogelijk staat dit n.a.v. onze melding destijds ook in de regressietest, dan testen we nu dus beide en dat is niet zo efficiënt. Kortom: inzicht / overzicht wat Infoland test zal ons als functioneel beheerders helpen om het werk bij testen mogelijk e verminderen.

Badge +1

Ik kan me herinneren dat we in de tijd van iProva wel een soort testscripts hadden vanuit Infoland waarin stond welke dingen we na een update moesten testen.

Ik zoek ook zoiets voor de migratie naar Zenya.

 

 

Reputatie 3
Badge +3

Beste @Andrea 

ik vermoed dat je de releasenotes bedoelt. Deze zijn te vinden via bijvoorbeeld https://update.infoland.nl/2022/09/15/zenya-6-3-0/. Deze kunnen als basis dienen voor het testen van nieuwe functionaliteit en herstelde bugs.

Reputatie 3
Badge +6

Beste @Andrea 

ik vermoed dat je de releasenotes bedoelt. Deze zijn te vinden via bijvoorbeeld https://update.infoland.nl/2022/09/15/zenya-6-3-0/. Deze kunnen als basis dienen voor het testen van nieuwe functionaliteit en herstelde bugs.

@Robert Groenenberg Het zal aan mij liggen maar na volgen van de beschreven route op Zenya 6.3.0 – Infoland Update zie ik op pagina Zenya SaaS – Mijn Infoland  geen release notes van versie 6.3. Zou je de rechtstreekse link kunnen geven? NB: bovenste link onder laatste updates werkt niet.

Hoi @mvalken4,

De release notes vind je op: Zenya 6.3.0 – Infoland Update. Wanneer je op deze pagina helemaal naar beneden scrollt, zie je twee knoppen waarmee je de release notes kunt downloaden als PDF- of Word bestand.

 

Reputatie 3
Badge +6

 @Inge Kuijpers: bij mij geven beide knoppen niet het door jou beschreven resultaat:

Linker knop geeft welkomstpagina met informatie dat ik ingelogd ben als Marco van Valkenburg Rechter knop loopt dood. 

Community werkt momenteel overigens heel matig: lukt ne niet om screenshots toe te voegen.

Hoi Marco,

Vreemd dat de knoppen bij jou niet werken. Hierbij de twee documenten als bijlage.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring