Beantwoord

Word document opent niet automatisch, maar gebruiker krijgt vraag om te downloaden

  • 3 May 2023
  • 6 reacties
  • 187 Bekeken

Badge

Recent zijn wij overgestapt van on premises naar SaaS. Wij beheren de meeste documenten in Word. Sinds de overstap krijg je als gebruiker, als je een document wil raadplegen - bij sommige documenten, zeker niet bij allemaal - de vraag om het document te downloaden, in plaats van het document direct te zien. Alle documenten staan standaard ingesteld (mapeigenschappen) als ‘tonen als PDF’ aan lezer. Is hier iets fout ingesteld? Speelt de ‘office online viewer’ instelling een rol (bij applicatiebeheer instellingen?). Het is de bedoeling dat de lezer geen documenten downloadt maar gewoon direct kan raadplegen.

icon

Antwoord op het topic Marjolein vd Wijst 5 May 2023, 10:54

Bekijk origineel

6 reacties

Badge +1

Wij krijgen nu hetzelfde in de onpremise omgeving bij pdf, niet in Edge, wel in Chrome, oorzaak nog niet gevonden of gemeld.

Reputatie 4
Badge +4

Hi @nverlinde en @b.martens

Ik heb voor jullie beiden een ticket aangemaakt bij de Servicedesk voor verder onderzoek

Badge +1

Hoi, nogmaals uitgeprobeerd nu werkt het wel goed met pdf's in Chrome (Edge was al goed) ze openen nu wel gewoon in de Zenya omgeving.

Reputatie 5
Badge +5

Hoi, nogmaals uitgeprobeerd nu werkt het wel goed met pdf's in Chrome (Edge was al goed) ze openen nu wel gewoon in de Zenya omgeving.

In de Servicedesk melding is aangegeven dat men Chrome heeft ge-update en dat dit mogelijk de oplossing is geweest.
Dus wellicht is dat een oplossingsrichting voor anderen met identieke ervaringen…?

Reputatie 2
Badge +3

Aanvullend op de opmerking van mijn collega Chaim:

Binnen de instellingen van Chrome kun je aangeven of PDF's gedownload moeten worden of worden geopend in Chrome. 
Wanneer deze instellingen staat op “PDF's Downloaden” zul je als gebruiker ook een download knop zien wanneer je een document raadpleegt welke getoond wordt als een PDF.

Je kan deze instellingen vinden in de chrome instellingen onder “Privacy en beveiliging” hierbij scroll je naar beneden naar “Aanvullende contentinstellingen” en klapt deze open, hier staat de instelling "PDF-documenten”
Alternatief kan je ook zoeken op PDF in de balk “Zoek in de instellingen”

Naast de oplossing om Chrome te updaten en het controleren van deze instelling, is het ook mogelijk om documenten in de office online viewer te laten tonen.

  • Middels Applicatiebeheer > Documenten: Instellingen zie je de optie 'Lezen van office documenten in Office Online Viewer toestaan'. Deze zet je op 'ja'.
    Hiermee wordt de optie document ‘tonen als PDF’ vervangen door 'In Office Online Viewer tonen aan lezers.'

 

Badge +1

Bedankt voor de info, Office Online Viewer is denk ik voor SAAS omgeving,

In Chrome staat nu wel alles goed en werkt ook goed, maar waarschijnlijk bij een vorige update verkeerd ingesteld geweest.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring