'Afwezigheid' ingesteld en toch meldingen op naam ontvangen

  • 12 June 2019
  • 2 reacties
  • 252 Bekeken

Een medewerker (1e voorkeurscoördinator) binnen een specialisme had haar afwezigheidsassistent ingesteld in iProva. Meldingen die rechtstreeks op haar naam kwamen werden keurig automatisch doorgezet naar de 2e voorkeurscoördinator. Nu was er tijdens haar afwezigheid een melding vanuit een ander specialisme toegewezen aan haar. Deze melding bleef tijdens haar afwezigheid op haar naam staan. Het voorgaande is dus zoals het in iProva is ontworpen.

Naar mijn idee moet een melding altijd naar de 2e voorkeurscoördinator indien de 1e voorkeurscoördinator zijn/haar out of office in iProva heeft ingesteld. Dus zowel voor nieuwe meldingen als voor meldingen die door een ander specialisme zijn toegewezen aan de 1e voorkeurscoördinator van een specialisme die zijn/haar out of office in iProva heeft ingesteld.

2 reacties

Reputatie 5
Badge +8
Ik heb dit probleem ook ervaren.
M.i. moeten toekomstige meldingen, maar ook de nog openstaande meldingen in de afwezigheid van de 1e voorkeurscoördinator naar de 2e voorkeurscoördinator gezet worden. Je geeft tenslotte niet voor niets aan dat de 1e voorkeurscoördinator afwezig is.

Of is het handig dat bij het aanzetten van de afwezigheid de gradatie van afwezigheid gekozen kan worden:
  • toekomstige meldingen en huidige openstaande meldingen toewijzen aan 2e voorkeurscoördinator
  • toekomstige meldingen toewijzen aan 2e voorkeurscoördinator
  • toekomstige meldingen en sommige openstaande meldingen toewijzen aan 2e voorkeurscoördinator (waarna een lijst van toegewezen openstaande meldingen komt waar uit gekozen kan worden).
Ik kan me nl voorstellen bij optie 3 dat er meldingen zijn waar de 1e voorkeurscoördinator al iets mee gedaan heeft en dit verder oppakt na zijn/haar afwezigheid en daarom de meldingen niet toegewezen hoeven te worden aan de 2e voorkeurscoördinator.
Wanneer een melding handmatig wordt toegewezen, kies je zelf aan wie deze wordt toegewezen. Je kunt dan kiezen voor de voorkeurscoördinator en dat is inderdaad de eerste voorkeurscoördinator. Aan het gebruikersicoon kun je echter wel zien of deze gebruiker afwezig is:Als je met de muis over de gebruikersnaam beweegt, zie je tot wanneer de voorkeurscoördinator afwezig is:Je kunt dan zelf beslissen of je de melding toch wilt toewijzen aan de eerste voorkeurscoördinator of dat je een andere gebruiker wilt kiezen.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring