Vraag

Gebruikersgroep voor (voorkeurs)coördinatorschap

  • 8 March 2023
  • 5 reacties
  • 78 Bekeken

Reputatie 1
Badge +6
  • Ervaren Allesweter
  • 108 reacties

Wij willen beheer op meldtypeniveau waar mogelijk voorkomen.
Omdat we veel meldtypes hebben.

Dit kan ook, omdat Zenya gebruikersgroepen mogelijk maakt, die je overal kan gebruiken.

Wij hebben daarom voor de functie van teamleider en coördinerend begeleider gebruikersgroepjes aangemaakt. Deze laten we waar van toepassing, meldtypen coördineren.

Als er maar 1 persoon in zo’n gebruikersgroep staat en wij deze de rol coördinator geven, was het voor ons vanzelfsprekend dat deze automatisch fungeert als voorkeurscoördinator, omdat hier voor het systeem niemand anders te kiezen is.

Nu blijkt dit niet zo te werken. En lopen we tegen het probleem aan dat we deze melding niet aan deze ene persoon uit het groepje kunnen toewijzen.

Toewijzen lukt alleen als we handmatig de voorkeurscoördinator instellen. Maar dan ontstaat er een nieuw probleem bij een mutatie: het gebruikersgroepje verandert automatisch (goed!), maar de handmatig gekozen voorkeurscoördinator verandert niet mee!

Hoe kunnen we dit oplossen? Hoe kunnen we het beheer centraal houden en toch de voorkeurscoördinator laten mee veranderen?

1 Als er maar 1 persoon is, deze automatisch voorkeurscoördinator maken.

2 Bij de handmatig te kiezen voorkeurscoördinatoren, ook kunnen kiezen voor een gebruikersgroepje met maar 1 persoon erin? Of gebruikersgroepjes maken die maar 1 persoon kúnnen hebben (functiegroepje eigenlijk) en deze kunnen instellen als voorkeurscoördinator.

3 .. is er een andere oplossing?


5 reacties

Reputatie 1
Badge +6

Het eigen antwoord dat ik nu vind is dat we coördinerend begeleiders en teamleiders niet inrichten volgens een gebruikersgroep, maar als “blauw” poppetje (functioneel account). Is dat de manier waarop andere organisaties hiermee omgaan?

Reputatie 1
Badge +6

Ik zie dat mijn vraag sterk samenhangt met deze draad:

 

 

Wij waren ook in de veronderstelling dat een gebruikersgroep met 1 persoon kon worden gekozen als voorkeurscoördinator.


Voor ons was de boodschap dat het beheer op deze Voorkeursrol op persoon en in het meldtype (in plaats van centraal) moet worden beheerd, een beetje schrikken. Voor de andere rollen maken we al goed gebruiker van gebruikersgroepjes, maar we zouden graag ook een meer centraal te onderhouden oplossing hiervoor zien.

Reputatie 1
Badge +6

Onze Infoland consultant gaf ons mee dat in de algemene training voor Applicatiebeheerder ook aangeleerd wordt dat de voorkeurscoördinator op persoon en binnen het meldingstype moet worden ingericht en beheerd. In welke training staat dit? Hier vinden we het niet terug: 

Omdat bij ons deze kennis ontbrak, kwamen wij er pas laat achter dat centraal beheer via een gebruikersgroep (met 1 persoon) niet kan voor de rol voorkeurscoördinator.

Hallo @lsnoei 

In volgende Q&A staat vermeld dat de voorkeurscoördinator geen gebruikersgroep kan zijn.

 

Reputatie 1
Badge +6

Dank @Cindy Segers . Als het in de standaardtraining voor applicatiebeheerders niet uitgelegd wordt, is onze tip om dit wél te doen.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring