Vraag

Is het mogelijk om een actieformulier in te trekken bij wijziging voorwaarden?

  • 19 March 2019
  • 4 reacties
  • 132 Bekeken

Reputatie 2
Badge +6
  • Niet actieve gebruiker
  • 57 reacties
ik vraag mij af of het mogelijk is om een actiepunt formulier invullen die verzonden is onder bepaalde voorwaarden weer in te trekken als de voorwaarden is gewijzigd.

bijv.

Bij een VIM melding wordt een formulier verzonden als de risicoscore hoog of catastrofaal is. Het formulier wordt hierbij verzonden.

Vervolgens wordt de risicoscore opnieuw beoordeeld en wordt deze laag of gemiddeld. Het formulier zou nu ingetrokken moeten worden.

Je kan wel een mail versturen met de mededeling dat de risicoscore is gewijzigd. Echter het formulier blijft staan. Aangezien er staat ingesteld dat het aantal actiepunten o moet zijn moet het formulier ingevuld worden voordat de melding naar de status afgehandeld kan.

Heeft iemand hier ervaring mee?

4 reacties

Reputatie 3
Beste @Jenny ,

Als je coƶrdinator rechten hebt, kun je altijd het formulier verwijderen. Daarmee zou het aantal open actiepunten op 0 komen, en zou de workflow doorgaan.

Of is dit niet wat je bedoelt
Reputatie 2
Badge +6
het formulier verwijderen is eigenlijk geen optie. We willen dit graag automatisch laten uitvoeren op een pijl.

Is dat mogelijk?
Reputatie 6
Helaas is het niet automatisch mogelijk, omdat de actiepunten eerst afgehandeld moeten worden.
Reputatie 5
Als het actiepunt formulier invullen eenmaal is aangemaakt, kun je die niet meer automatisch laten verdwijnen (je kunt wel als coordinator handmatig het actiepunt verwijderen).

Mogelijk is er wel een alternatief. Er zijn 2 manieren om via de workflow een formulier in te laten vullen:
  1. actiepunt aanmaken om (later) een formulier in te vullen
  2. bij het uitvoeren van de statusovergang een formulier laten invullen
Jullie hebben nu gekozen voor 1 op statusovergang A, met als voorwaarden dat alle actiepunten zijn afgehandeld op statusovergang B. Mogelijk alternatief is om 1 bij statusovergang A weg te halen en 2 bij statusovergang B toe te voegen. Het formulier wordt dan door de persoon die de statusovergang uitvoert ingevuld, onder de condities die op dat moment gelden.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring