Vraag

'Melder' toekennen aan een eigen veld

  • 10 May 2019
  • 2 reacties
  • 110 Bekeken

Badge +1
In onze organisatie wordt een melding niet altijd door de persoon zelf geregistreerd. Daarom voorzien we op een aantal formulier een eigen veld 'gemeld door' van het type user.

Om te vermijden dat je - wanneer je toch zelf je melding registreert - je eigen naam hier moet invullen (= beetje absurd in deze tijd), dacht ik bij het indienen het systeemveld ''melder'' toe te kennen aan mijn eigen veld 'gemeld door' indien dit niet ingevuld is. Het veld is echter niet beschikbaar in de workflow bij 'waarde toekennen'.

Je kan de melder ook op je meldformulier niet als default waarde gebruiken.

Is één van beide mogelijk als uitbreiding? Of is er een andere oplossing?

2 reacties

Reputatie 4
Je kunt bij het meldingstype kiezen om een naam op te laten geven in plaats van altijd automatisch de naam van de aangemelde gebruiker te gebruiken. Standaard wordt dan wel de naam van de aangemelde gebruiker ingevuld, maar je kunt dit wijzigen.Als je dan de melding namens iemand anders inlegt kun je dus gewoon een andere naam (en e-mailadres) opgeven.
Badge +1
Er zit geen controle op de ingevulde waarden. Wanneer de gegevens van de melder uit het gegevensprofiel komen, kan je er steeds op betrouwen dat het email-adres correct is en je dit in je flow kan gebruiken voor automatische berichten en feedback. Wanneer er geen controles zitten op naam en email, lukt dit niet.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring