Vraag

Meldformulier verbergen voor alle gebruikers maar enkel op uitnodiging toesturen

  • 29 May 2019
  • 4 reacties
  • 166 Bekeken

Reputatie 1
Badge +1
Hallo Iedereen,

Graag wil ik een meldformulier op iTask gebruiken om een gebruikers op uitnodiging dit meldformulier in te laten vullen. Alle gebruikers moeten dit wel kunnen maar dus enkel op uitnodiging... Iemand enig idee hoe dit te kunnen instellen?

4 reacties

Reputatie 3
@Remko van den Akker

Op het moment dat een gebruiker meldrechten heeft, betekent dit dat hij/zij gerechtigd is om dit formulier in te vullen.

Een voorwaarde om dit formulier in te kunnen vullen via het portaal is dat dit formulier aan een verzameling gekoppeld moet zijn, waarbij de verzameling ook weer gekoppeld moet zijn aan een iProva portaal.

Dus als je alleen een formulier maakt, en dit niet koppelt aan een verzameling, dan is het ook niet te vinden via het zoeken of invullen op het portaal.

Hoe kan je dan dit formulier laten invullen?

  • Open de hyperlinkwizard en maakt een link naar het betreffende meldformulier
  • Kopieer de URL en gebruik deze op een willekeurige plek , bijvoorbeeld in een e-mail
De gebruiker kan dan toch het formulier invullen, maar dan alleen op uitnodiging
Reputatie 1
Badge +1
Hi Marcel,

Dank je wel voor je snelle antwoord, het is erg duidelijk. Blijft dat in de module meldingen bij het maken van een nieuwe melding het meldformulier wel zichtbaar is voor alle gebruikers, ongeacht of het in een verzameling staat of niet.

Of ligt dit aan een instelling bij ons?

Groetjes vanuit het Zeeuwse
Hoi @Remko van den Akker ,

Via de module Meldingen blijft het formulier inderdaad nog steeds beschikbaar., dat ligt niet aan een instelling.
Reputatie 4
Hoi @Remko van den Akker,

We hebben een manier bedacht waarop het toch mogelijk is om een formulier enkel in te laten vullen op verzoek, zonder dat iemand anders het formulier kan kiezen bij 'Meldingen'. Om dit in te regelen dien je wel de mogelijkheid te hebben om taakschema's aan te maken ('i+Schedule in het oude licentiemodel) en heb je minimaal iProva 5.10 nodig.
  • Zorgen ervoor dat niemand melder is op het meldingstype wat je enkel op uitnodiging wilt laten invullen.
  • Maak een nieuw taakschema aan voor het invullen van een formulier en kies degene die je het formulier wilt laten invullen als actienemer
  • Bij de herhaling kan je aangeven dat de taak 1x per dag moet worden gemaakt en na 1x moet stoppen
Het meldformulier is nu niet zichtbaar wanneer je naar meldingen gaat maar iemand die actienemer is krijgt tijdelijk (voor die ene taak) het recht om te melden op dat meldformulier. Hopelijk heb je hier nog iets aan.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring