Vraag

Melding in totaliteit kopiëren

  • 8 December 2021
  • 1 reactie
  • 27 Bekeken

Badge

Op een gegeven moment in het proces dat ik aan het ontwikkelen ben wil ik de melding met de volledige inhoud op dat moment kopiëren. Met volledige inhoud bedoel ik de x aantal formulieren die al ingevuld zijn.

Dit wil ik graag doen omdat het proces op dat moment kan splitsen in x aantal verschillende varianten die gebruik maken van dezelfde bron informatie (die x aantal formulieren die al gevuld zijn). Het doel is natuurlijk om te voorkomen dat mensen dubbel werk moeten gaan doen. Deze verschillende varianten kunnen uiteindelijk ook in verschillende eindfases komen. 

Ik heb al geprobeerd eenzelfde melding aan te maken via relaties, alleen deze methodiek start een nieuwe melding zonder dat al die andere formulieren gevuld zijn en ook de workflow moet opnieuw gevolgd worden, dit laatste is niet onoverkoombaar (door de coördinator een sluipweg naar de actuele status te bieden) maar wel onwenselijk.

Wie heeft voor mij een oplossing?

 

Vriendelijke groet,

Kees


1 reactie

Hallo @Kees van Roijen,

Middels relaties is het mogelijk informatie die is ingevuld in een formulier (of formulieren) over te nemen in een nieuw te starten melding en dus meldformulier. Het type relatie bepaalt hoe de meldingen geregistreerd worden, er een zichtbare relatie is en eventueel ook in rapportage getoond wordt. Zo is een sub melding altijd onderdeel van de hoofdmelding en heeft een eigen workflow. De hoofdmelding kan enkel gesloten worden als alle sub meldingen zijn gesloten.

Daarnaast is wellicht ook met de workflow toch het een en ander op te lossen. Er zijn diverse workflows mogelijk die helemaal zelf op maat te maken zijn. Zelfs is het mogelijk om extra statussen toe te voegen op je workflow.

Zou je eens willen toelichten wat de case precies is en vooral waarom er gekopieerd wordt? 

 

Mvg

 

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring