Vraag

Mobiel formulier: voorbeeld van gemaakt formulier tonen

  • 14 January 2020
  • 4 reacties
  • 168 Bekeken

Reputatie 5
Badge +8

Bij het maken van een meldformulier in een meldingstype, kun je op ‘voorbeeld’ klikken om tijdens het maken van het formulier een voorbeeld te zien van wat je gebouwd hebt. Handig als je bijvoorbeeld voorwaardelijke secties wilt testen.

 

Bij het maken van een mobiel formulier heb je niet de mogelijkheid om een voorbeeld van het gemaakte formulier in te zien. Je maakt hier voorwaardelijke velden op een andere manier dan in een meldformulier, waardoor het juist prettig zou zijn als je een voorbeeld kunt zien over hoe je de voorwaardelijke vragen hebt gelabeld en ingesteld. Dat is nu niet mogelijk (alleen de keuze tussen voltooien of annuleren). Je moet nu alles opslaan en dan testmeldingen gaan doen om te kijken of voorwaardelijke vragen goed zijn ingesteld.

Zou de voorbeeld-functie bij een meldformulier ook beschikbaar gesteld kunnen worden bij het maken van een mobiel formulier?


4 reacties

Reputatie 6

Hoi @Berber Werkman,

Je hebt helemaal gelijk; een voorbeeld zou hier heel fijn zijn. Dat gezegd hebbende; we zijn aan het nadenken hoe we ervoor kunnen zorgen dat gewone formulieren ook goed werken op de telefoon. Dat zal naar grote waarschijnlijkheid ook gevolgen hebben voor de mobiele formulieren.  Zolang we daar nog geen duidelijkheid over hebben, wil ik nu eventjes geen tijd investeren in de mobiele variant, omdat het een grote kans heeft dat dit dubbel werk oplevert.

Reputatie 5
Badge +8

Dan wachten we maar gewoon rustig af @Koen Sterken (wetende dat dit nu wel best irritant en vertragend werkt:wink:).

Hallo @Koen Sterken : ik zie dat het laatste bericht 5 maanden geleden is. Ik ben benieuwd of jullie al duidelijkheid hebben of gewone formulieren ook op een mobiel kunnen werken. We willen binnen ons bedrijf ook een mobiel formulier gaan opzetten namelijk. Verder een vraag: kun je in een mobiel formulier ook een veld opnemen waarin iemand op zijn telefoon een bestand zoals een e-mail kan slepen? Tot nu toe, als je “attachment” selecteert, kan iemand alleen iets uit zijn/haar galerij selecteren, meestal een foto of screenshot. Mvg, Loes van Os

Reputatie 6

Goede vraag @LoesvanOs-HoogwegtCheese!

Dit soort projecten pakken we gefaseerd aan, omdat deze erg veel tijd kosten. Dus we verdelen de capaciteit over de onderwerpen die volgens ons aandacht nodig hebben. Omdat er op dit vlak veel te leren is, doen we de conversietrajecten voor een fijne mobiele omgeving stap voor stap.

Op dit moment zijn eerst nog bezig om te zorgen dat je voor documenten een optimaal mobiel gebruik hebt. Daarna, en dat zal in het najaar zijn, gaan we kijken wat de volgende stap is. Op dit moment lijkt dat gewone formulieren op mobiele formulieren laten werken, maar we moeten onszelf ook de ruimte geven om tegen die tijd te kijken of dat dan ook nog steeds onze hoogste prioriteit van dit project heeft.

Dat gezegd hebbende sterken dit soort berichten natuurlijk in die missie ;).

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring