Nieuwe layout meldformulieren: veel witruimte

  • 3 November 2022
  • 5 reacties
  • 81 Bekeken

Reputatie 3
Badge +5

We werken nu een paar dagen met de nieuwe meldformulieren in versie 6.3.0. Op de externe koppelingen (ODBC) na (2 bugs) werkt alles naar behoren. Wel krijg ik hier binnen de organisatie commentaar op de ruime opzet van de formulieren (veel witruimte, waardoor er meer gescrolled moet worden). Ben benieuwd hoe dat bij andere organisaties is?

We hebben hier in de formulieren alle witregels, die er voorheen instonden, verwijderd. ook alle "horizontale lijnen” die in de formulieren stonden zijn er uit gehaald. Verder hebben we de "Koppen” vervangen, door “Subkoppen”. Maar helaas levert dat niet het gewenste, compacte, resultaat op.


5 reacties

Reputatie 1
Badge +2

Hallo,

wij moeten nu ook veel meer scrollen om het meldformulier volledig te kunnen invullen.

Ik heb je tip toegepast om de horizontale lijnen en witregels te verwijderen, maar dit heeft inderdaad amper effect. Er blijft enorm veel witruimte over…

 

 

Badge

Hi Maurice,

Wij hebben het zelfde probleem, alle overtollige regels verwijderd, maar nog héél veel witruimte.

Dit was overigens niet terug te zien in het filmpje over 6.3 over dit topic.

Wij hebben dit meteen gemeld. Er is een bug 65481 voor aangemaakt, echter staat deze op de backlog. 

Misschien als meer mensen deze melden, het sneller gefikst wordt?

Groet,

Diana

 

Badge

Goedemiddag, 

Helaas melden zich ook bij ons meedere collega’s die de layout geen verbetering vinden. Voor ons heeft de update (in algemene zin) voor de korte termijn meer issues/frustraties opgeleverd dan dat we er momenteel voordeel van hebben.

Reputatie 2
Badge +6

Hallo allemaal,

Bij ons werden veel extra witregels veroorzaakt door ‘verborgen’ regels van oude velden. Ik heb dat probleem voor de gebruikers opgelost, door die ‘verborgen’ regels met oude velden allemaal helemaal naar onderaan te verplaatsen. Let wel op, als je dit doet, dat je dan die nieuwe regels voor de  verplaatste velden ook weer ‘verborgen’ maakt.

Het is wel even werk en niet optimaal, maar voor de gebruikers wel prettiger.

Groet,

Rinske

Reputatie 5

Hallo @DianaRietveld,

De bug dat verborgen regels extra witruimte tot gevolg hadden is opgelost in versie 6.3.0 update 3. Als je Zenya op de SAAS-omgeving gebruikt zou je het verschil moeten merken. Kun je aangeven hoe je de witruimte nu ervaart? Of kunnen anderen dit wellicht aangeven?

En als er nog te veel witruimte wordt ervaren, zou je daarvan een screenshot met ons willen delen?

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring