Vraag

Veld met kleurindicator om voortgang verbetermaatregel aan te geven

  • 21 August 2019
  • 9 reacties
  • 204 Bekeken

Reputatie 1
Badge +1
Beste Infoland gebruikers,

Wij maken gebruik van iTask voor het registreren en opvolgen van verbetermaatregelen. Er is vanuit de gebruikers een wens om een indruk te geven van de voortgang, zodat in het meldingenoverzicht snel en overzichtelijk te zien is welke items geëscaleerd moeten worden/ met de leiding besproken moeten worden/ extra aandacht behoeven.
Wij zouden dit zelf graag met een veld met kleurindicator willen uitdrukken. Iets als:
Groen = voortgang verloopt goed
Oranje = voortgang geeft wat zorgen
Rood = voortgang verloopt niet goed
(deze bewoording is uiteraard nog niet definitief, maar geeft een indruk van de kant die we op willen)

Nu biedt itask wel de mogelijkheid om met kleurtjes te werken, maar dit kan enkel wanneer je 2 velden (lijst met getalwaarden) tegen elkaar afzet en hier een matrix van maakt. Nu hebben we hier al even mee gepuzzeld, want je kan voortgang uiteraard opsplitsen in bijvoorbeeld tijdigheid en inhoud en dat kan je ook zeker wel in een matrix zetten en daar kleurtjes aan hangen, maar daarmee wordt het voor de gebruikers ineens erg complex. Men is meer opzoek naar een wat laagdrempeligere manier om je zorgen te uiten over de voortgang van een verbeterdoel en dit in het overzicht ook makkelijk terug kunnen zien.
Zijn er andere organisaties die hier een oplossing voor hebben waar wij (nog) niet aan hebben gedacht? Ik hoor het heel graag!

Vriendelijke groeten,
Nicky Michorius, Adviseur Kwaliteit & veiligheid, Medisch Spectrum Twente

P.S. Ik heb dit ook aan Infoland voorgelegd en gevraagd of het mogelijk is om als maatwerkoplossing 1 veld te maken met een kleurindicator, maar dat is niet mogelijk, omdat de software deze mogelijkheid op dit moment niet biedt (@ Infoland, corrigeer me als ik het niet goed omschrijf!). Het blijft voor ons een wens, dus mochten er andere organisaties zijn, die deze wens ook hebben, laat wat van je horen!

9 reacties

Reputatie 3
Badge +4
@Nicky Michorius

In de module meldingen is het nu al mogelijk om met behulp van statuskleuren een status een bepaalde kleur te geven. Daar zou je mee kunnen werken, waarbij je de verschillende statussen van een melding op deze manier typeert.
Op is dit niet wat je bedoelt?
Reputatie 1
Badge +1
Hallo @Marcel Maertens,

Dankjewel voor je reactie! Hier hebben we ook al naar zitten kijken en mee zitten puzzelen, maar is uiteindelijk niet wenselijk gebleken, want dan kunnen we de verschillende acties die wij nu hebben gekoppeld aan statusovergangen in de workflow niet meer goed kwijt. Wij hebben namelijk nu de Plan Do Check Act cyclus verwerkt in de statussen en op verschillende momenten moeten er activiteiten worden gedaan en vragen worden beantwoord. Dat laten we dan een beetje los en vinden wij nu juist de kracht van de workflow zoals die er staat.

Toch ontzettend bedankt voor het meedenken!
Reputatie 3
Badge +4
@Nicky Michorius graag gedaan. Wij zijn inderdaad ook benieuwd hoe andere organisaties hierover denken
Misschien is het een idee om in het coördinatorformulier een veld "voortgangsindicator" toe te voegen met de lijstwaarden "groen, oranje, rood". Op deze manier kan de eigenaar van de melding te allen tijde deze waarde aanpassen. (Misschien ook wenselijk om dit veld weer leeg te maken op het moment dat de melding naar een eindstatus gaat).

En dit veld kan je vervolgens toevoegen in de globale filters en rapportages en wellicht ook bij de melding zelf op de tab "algemeen" bij "samenvatting". Dan is het veld ook direct zichtbaar als je de melding opent.

Hopelijk heb je hier iets aan.
Reputatie 5
Badge +8
Er valt misschien te goochelen met een score (o.b.v. matrix). de verschillende acties kunnen eventueel waarden doen wijzigen (via de workflow) wat tot een andere score kan leiden.

Aan deze scores kun je via de matrix kleuren hangen.
Reputatie 1
Badge +1
Hallo @Annet,

Allereerst dankjewel voor het meedenken! Dat was ook precies ons idee, maar het probleem zit hem in het feit dat het nu technisch niet mogelijk is om op basis van 1 veld een kleurindicator te geven. Je kan pas een kleurindicator laten tonen op het moment dat je 2 velden combineert op een X en Y as en een matrix aanmaakt en dan wordt het o.i. 'te zwaar' en is niet ons doel. Ons doel is in het overzicht van meldingen snel helder te krijgen welke verbeterdoelen wel en niet lekker lopen.

Het alternatief is dat we het in woorden uitdrukken en dat veld opnemen in het overzicht, zodat je er op kan filteren. Een stoplichtmodel spreekt echter wat ons betreft veel meer tot de verbeelding, dus wij zouden graag zien dat die mogelijkheid er komt.
Tot die tijd kan dat niet en zijn we erg benieuwd of er andere organisaties zijn die hier een oplossing voor hebben waar wij niet aan hebben gedacht.
Reputatie 5
Badge +8
Beste @Nicky Michorius

niet noodzakelijk,

indien u twee lijsten maakt, ééntje heeft maar één mogelijk waarde, die deze waarde toegekend krijgt via de workflow bij de statusovergang concept --> volgende status. De andere lijst bepaalt dan de kleurcode cfr afbeelding

Reputatie 1
Badge +1
@Andrei Hollevoet Kijk aan, daar heb ik niet aan gedacht en ga ik zeer binnenkort eens uitproberen!!
Erg bedankt voor je reactie, ik zal je laten weten of het gelukt is!
Reputatie 4
Als aanvulling op @Andrei Hollevoet, het is ook mogelijk om een scorematrix veld aan te maken die luistert naar 1 veld. Gewoon voor beide assen hetzelfde veld kiezen.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring