Terugblik Kennisdeelevent Verbeteren

  • 8 September 2023
  • 1 reactie
  • 274 Bekeken
Terugblik Kennisdeelevent Verbeteren
Reputatie 5
Badge +1

Op dinsdag 5 september organiseerde Infoland in samenwerking met Qualicor Europe een speciaal kennisdeelevent voor managers/adviseurs kwaliteit en veiligheid uit de zorgsector. Bijna 70 klanten van Infoland én Qualicor kwamen samen op Landgoed Wolfslaar in Breda om inspiratie op te doen en andere verbeterdeskundigen te ontmoeten.

Onderaan dit topic vind je een video met de sfeerimpressie van dit evenement en de samenvattingen en slides van de sessies.

 

Succesvol verbeteren

Deze warme zomerdag werd afgetrapt door Bart Bolwijn, waarna Patrick Vandebroek en Jacqueline de Vos van Qualicor Europe ons meenamen in succesvol verbeteren. Zij leggen uit wat er nodig is om medewerkers vanuit de ambitie van de organisatie en hun eigen leefwereld te stimuleren om samen continu te verbeteren.

Succesvol verbeteren begint bij persoonlijk leiderschap en eigenaarschap. Het is belangrijk dat we verandering omarmen en bedreigingen omzetten in kansen, waarbij de professional centraal staat. Vertrekken vanuit de WHY is de sleutel tot succes.

 

Verbeteren in de praktijk

Na een korte pauze trapte Mieke Joosten-Melis de sessie van het Radboudumc af met de boodschap: “We houden van continu verbeteren, maar continu veranderen is vaak niet gewenst. Terwijl dit wel met elkaar samenhangt.” Hoe maak je verbeteren in de organisatie dan toch gemakkelijk, ondanks deze tegenstelling? En hoe kan Zenya hierin ondersteunen?

Anja van der Cruijsen, een collega van Mieke, legde dit uit met een praktijkvoorbeeld, waar de opdracht was: “Optimaliseer en uniformeer de werkwijzen daar waar mogelijk.” Anja liet zien hoe het Radboudumc verschillende modules van Zenya slim inzet. Dit doen zij aan de hand van een duidelijke aanpak, het creëren van eigenaarschap en het juist implementeren en borgen van de deze aanpak. Zo zorgen Anja en haar collega’s ervoor dat verbeteracties ook écht gestart, afgemaakt en geborgd worden, en het niet blijft bij ideeën en losse initiatieven.

 

De eerste ervaringen met Zenya BOOST

Onlangs lanceerden we een nieuwe Zenya module, genaamd Zenya BOOST. Collega’s Bart Bolwijn en Thomas de Groot lieten tijdens een live demo zien hoe je een BOOST campagne opbouwt en welke nieuwe functionaliteiten eraan komen. Een aantal van onze klanten heeft deze nieuwe module al in de bètaversie getest.

Hoe mooi is het dan dat één van die klanten, namelijk Zuyderland, ons meenam in hun eerste ervaringen met deze nieuwe module? Romy van den Akker liet ons zien wat de scope was van deze eerste campagne en welke mogelijkheden zij allemaal hebben onderzocht. Ook gaf ze een aantal tips en tops mee, waarvan een aantal zelfs al geïmplementeerd zijn in de nieuwste versie van BOOST.

 

Sfeerimpressie

Bekijk deze video voor een sfeerimpressie van deze dag.

 

Sessies

Wij bedanken in het bijzonder onze sprekers voor het delen van hun ervaringen en kennis. In de bijlagen hieronder vind je de samenvattingen en presentaties van de gegeven sessies. 

 

Evaluatie

We hebben de deelnemers van het Kennisdeelevent Verbeteren gevraagd een evaluatie in te vullen, om onze volgende evenementen nóg beter te kunnen maken. De belangrijkste resultaten uit de evaluatie delen we hieronder:

  • Het evenement is gemiddeld beoordeeld met een 8,0!
  • De sessies zijn gemiddeld beoordeeld met een 7,9;
  • De mensen waren het meest enthousiast over de organisatie, de locatie, de (input vanuit) andere deelnemers en de interessante sessies.

1 reactie

Badge +1

Wat handig dat er samenvattingen meegestuurd worden, dank daarvoor!

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring