Vraag

Interactieve documenten in en uitvoer vakken in ontwikkeling?

  • 29 July 2020
  • 3 reacties
  • 97 Bekeken

Reputatie 1
Badge +3

De interactieve documenten kunnen snel tot mooie resultaten leiden.

Wat ik mis zijn in- en uitvoer vakken:

Bv. bij berekening van BMI

Wat is je leeftijd? (invoer)

Wat is je gewicht? (invoer)

→ BMI berekenen: BMI=gewicht/(lengtexlengte)

Aan de hand resultaat → onder/normaal/ overgewicht (uitvoer)


Worden deze vakken nog ontwikkeld?


3 reacties

Reputatie 6

Beste Johan, welkom op de community!

Vooralsnog staat dit idee nog niet op onze roadmap. 

Reputatie 5
Badge +8

Nu snap ik deze wens wel.  Wij zijn een heel aantal medische documenten ook aan het omschrijven naar interactieve documenten zodat men sneller doelgericht hun hoofdstukken kan bereiken. Daarnaast hebben veel artsen klaarblijkelijk een sterke voorkeur voor de weergave van interactieve documenten.

 

Nu zou ik in dit voorbeeld de gebruiker een rekenmachine laten pakken en op de uitkomst laten klikken. Maar dit soort rekenhulpjes gebruiken ze in het EPD ook regelmatig, het is jammer dat het hier niet kan. Dus ik snap ook wel waar de wens vandaan komt. (“Als m'n dossier het kan, waarom de werkinstructie dan niet!?”)

 

Het probleem dat hiermee bestaat bij complexere berekeningen, is dat het voor de beoordelaar erg moeilijk wordt om dit deel goed te testen. Ook omdat die manier van beoordelen er bij deze groep niet zo in zit. Momenteel hoor ik terug dat mensen het lastig vinden te beoordelen of ze “alle schermen en teksten wel gezien hebben” en gebruikt men daarvoor specifiek vaak de print functionaliteit. Maar als men meerdere variabelen en parameters als input moet gaan testen denk ik dat veel managers en inhoudelijk specialisten af gaan haken.

Ondanks dat zou ik ook graag deze functionaliteit ontwikkeld zien. Het zou namelijk betekenen dat we bij een concurrerende zakkaartjes leverancier weg kunnen waar we voor een aantal beoordelingen wél een aantal functies hebben kunnen opbouwen.

Reputatie 5

Fijn om te horen dat artsen een voorkeur hebben voor de weergave van interactieve documenten.

 

Zoals Koen al aangaf staat dit idee niet op onze roadmap. Maar niets houdt ons tegen om alvast eens te dagdromen over hoe het er idealiter uit zou kunnen zien. Er zijn een aantal facetten waardoor ik zelf in ieder geval terughoudend ben.

  • Hoe houd je het bruikbaar voor schrijvers? Als lezers van documenten hier echt baat bij hebben ben ik op zich wel geïnteresseerd maar het moet voor schrijvers wel handelbaar blijven.
  • Er is er een goede afbakening te maken van welke mogelijkheden je dan wel en niet moet hebben? Hoe zorgen we er voor dat het dan functioneel voldoende rijk is zonder dat het onnodig complex wordt. @JesseV  Kun je inzicht verschaffen wat je dan precies nodig hebt?

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring