Vraag

Apparaatbeheer: achteraf toevoegen apparaat aan taakschema

  • 23 March 2023
  • 5 reacties
  • 57 Bekeken

Badge +5

In de kaartenbak hebben we een overzicht van alle pipetten. Deze hebben een kalibratieschema wat is vastgelegd in een schema/taak.

 

Nu zijn er 3 pipetten i.p.v. april al meegenomen in januari. De pipetten zijn wel toegevoegd, maar na afronding van oorspronkelijke taak. Nu lukt het niet meer om het certificaat toe te voegen. Hoe kunnen we dit nog doen en ze wel mee laten lopen in het januari schema?

Dank!


5 reacties

Hoi @R. Overes,

Wat bedoel je met ‘het certificaat toevoegen'?

Badge +5

Beste  Inge,

Met certificaat wordt bedoeld het certificaat wat is ontvangen van de externe partij die de kalibratie heeft uitgevoerd. Per pipette (per serienummer)  wordt deze gekalibreerd en ontvangen wij de daarbij behorende documentatie.

Reputatie 5
Badge +5

@R. Overes 

Als ik het goed begrijp dan wordt het certificaat als bijlage toegevoegd aan de taak en niet rechtstreeks aan de kaart (i.e. de registratie van de pipet) zelf, klopt dat? 

Badge +5

@Chaim Leunissen dat klopt, omdat dit het resultaat van de taak laat zien. Als we dit als registratie aan de kaart willen hangen moet dit via een comment? Of een extra veld maken met attachment. Dat is een optie, maar dan is het niet in een reeks te zien als taak die afgerond is.

Reputatie 5
Badge +5

@R. Overes

Je kunt tijdens het aanmaken van een eenvoudig taakschema (zonder vragenlijst!) een verwijzing toevoegen naar de betreffende kaart.
Via de toelichting die je instelt in de eigenschappen van het taakschema kun je de actienemer instrueren om die link te volgen en vervolgens het certificaat als bijlage bij de kaart toe te voegen.

Je hebt hiervoor het volgende nodig:

  • Een veld van het type "bijlage” in je kaartenbak, waar je het certificaat in kunt stoppen
  • Actienemers die rechten hebben om de kaart te wijzigen (zij moeten namelijk de bijlage erbij kunnen stoppen)

Deze wijze van inrichten biedt ook mogelijkheden tot correctie achteraf: je kunt nu alsnog certificaten toevoegen aan een kaart - dit is direct een oplossing voor je initiële vraagstelling
Maar het gaat iets verder: de taak is dan puur een reminder om het kalibratie certificaat aan de kaart te verbinden.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je dan alle certificaten rechtstreeks bij de kaart zichtbaar kunt maken.
In jullie huidige werkwijze dient men de certificaten via afzonderlijke taken op te zoeken.

 

@Emile Korver wat zijn jouw ervaringen met het toevoegen van details aan een kaart via een taakschema van het type "taakschema om een vragenlijst in te vullen”?

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring