Koppelen van Zenya met EPD en ECD

 • 8 October 2018
 • 19 reacties
 • 2507 Bekeken

Reputatie 7

Bij Infoland hebben we als doel onze software zo goed mogelijk aan te laten sluiten op andere informatiesystemen. Wij zorgen er op deze manier voor dat je op een snelle en eenvoudige manier toegang hebt tot alle informatie die je nodig hebt.

In dit topic vind je meer informatie over het koppelen van Zenya met EPD en ECD :

De module Zenya FLOW levert nóg meer waarde als deze gekoppeld wordt aan het elektronisch patiënt of cliëntdossier van jouw zorginstelling. Denk bijvoorbeeld aan de registratie van incidenten. Hoe handig zou het zijn als de medewerker met een druk op de knop de informatie over de patiënt of cliënt zou kunnen invoegen in het registratieformulier? Dit hebben wij reeds gerealiseerd voor héél veel zorginstellingen.

Voor ziekenhuizen o.a. met:

 • Chipsoft HIX
 • Epic
 • SAP
 • Cloverleaf

Voor zorginstellingen in andere sectoren o.a met:

 • Nedap ONS
 • PlanCare van De Heer Software
 • Cure van UNIT4
 • VIR van CIR e-Care Solutions
 • mijnCaress en mijnQuarant van Pink Roccade
 • En vele anderen; onze software ondersteunt het HL7-protocol, waarmee gegevens kunnen worden opgehaald uit nagenoeg íeder EPD. Daarnaast kunnen we koppelen via ODBC. Bijna elk ECD kan via deze weg gekoppeld worden, zónder dat er software op maat ontwikkeld hoeft te worden.

Sneller een melding doen is een mooie start. Nog mooier vinden we het, als we ook het dubbel vastleggen van dezelfde informatie in de incidentmelding én het dossier van de cliënt kunnen wegnemen.
Dat hebben we inmiddels gerealiseerd voor:

 • Nedap ONS
 • mijnCaress van Pinkroccade Healthcare
 • USER (voor de geestelijke gezondheidszorg) van Impulse Info Systems

6fbaca39-c01d-4822-98af-9af6ce786153.jpg

Ben je benieuwd met welke systemen Zenya nog meer gekoppeld kan worden?
Bekijk het overzicht hier.

 

 


19 reacties

Reputatie 5
Badge +8
Beste,

staat een koppeling met het EPD Primuz (UZ Brussel) op de roadmap?

Alvast bedankt!
Reputatie 6
Badge +7
Beste @Andrei Hollevoet ,

het zou goed kunnen dat een koppeling met jullie EPD nu al gewoon mogelijk is.
Onze software ondersteunt het HL7-protocol, waarmee gegevens kunnen worden opgehaald uit nagenoeg íeder EPD. Daarnaast kunnen we koppelen via ODBC.

Is het Primuz EPD een eigen ontwikkeling van UZ Brussel?
In dat geval zou je intern de vraag eens moeten beleggen of het query-en van patientgegevens via HL7 mogelijk is. Zoja, dan is een koppeling met iProva mogelijk zonder dat Infoland daar iets specifieks voor hoeft te ontwikkelen!

Als het geen eigen ontwikkeling is, dan kan je met dezelfde vraag terecht bij de leverancier van het EPD.
Reputatie 2
Badge +5
Als we de genoemde koppeling willen realiseren, welke stappen moeten we dan zetten? Bij welke leverancier moeten we dan starten? Is er een stappenplan beschikbaar om deze koppeling te kunnen realiseren?
Reputatie 6
Badge +7
Hoi @m.degroot,
het antwoord is een beetje afhankelijk van welk ECD/EPD jullie gebruik maken.

 • In het geval van Nedap ONS en mijnCaress van Pinkroccade kan je direct schakelen met jouw Infoland accountmanager of onze sales binnendienst voor een vrijblijvende offerte.
 • In alle andere gevallen is het verstandig om eerst even te schakelen binnen je eigen organisatie en te achterhalen welke technische koppelvlakken er beschikbaar zijn in het EPD/ECD van jullie organisatie. Heel specifiek moet je er achter zien te komen of koppelingen via HL7 mogelijk zijn. Is het antwoord daarop "Nee"? Vraag dan of dat er een database of Excel-dump beschikbaar is waarop met ODBC gekoppeld kan worden.
 • Als je het antwoord op die vragen hebt, neem je contact op met je Infoland accountmanager of onze sales binnendienst; zij kunnen je dan voorzien van een passende offerte.
Reputatie 2
Badge +5
Ik weet dat het om een HL7 koppeling gaat. Ik ga binnen de eigen organisatie aan de slag en kijk daarna naar de vervolgstappen.
Reputatie 6
Badge +7
Voor HL7-koppelingen kunnen wij een standaardkoppelvlak leveren tegen een vastgestelde prijs. Onze sales binnendienst helpt je graag verder zodra je zover bent.
Badge +1
Zijn er organisaties (bij voorkeur in de regio Zuid-Holland) die gebruik maken van de koppeling tussen Nedap ONS en iTask?
Wij zijn met name benieuwd naar de laatstgenoemde koppeling waar het dubbel vastleggen van dezelfde informatie in de incidentmelding én het dossier van de cliënt is wegnomen.

Alvast bedankt!
Reputatie 2
Badge +4

Wij hebben inmiddels een koppeling tussen iProva en ONS. De knop in het ECD die bij de cliënt meteen in beeld is om een MIC melding te doen hebben we nog niet omdat we nog bezig zijn met het uitrollen en er op dit moment ook nog alleen in ONS/Nedap wordt gemeld.

Mijn vraag is of er ook meer belangstelling is voor nog een mogelijkheid voor een knop die rechtstreeks naar iProva gaat bv. voor mutaties. Wij hebben een uitgebreid mutatieformulier gemaakt in iTask, maar het zou een meerwaarde zijn dat hier ook meteen op geklikt kan worden. Bovendien staan dan meteen de cliëntgegevens op het formulier.

Reputatie 5
Badge +6

Hoi @Gerrie de Haan

 

Wat goed om te horen dat jullie de koppeling hebben tussen iProva en ONS en volop bezig met de implementatie. Nog leuker om te horen dat jullie ook kijken naar andere toepassingen. :)

Wat je in ieder geval sowieso kunt doen is in het meldformulier het opzoekveld opnemen, zodat je vanuit dat formulier eenvoudig cliëntgegevens uit ONS kunt opzoeken. 

 

Wat betreft je vraag om een tweede knop in ONS te krijgen zodat je vanuit het dossier ook direct het mutatieformulier kunt openen en invullen. Hierover heb ik contact gehad met Nedap. Helaas geven zij aan dat het op dit moment niet mogelijk is om een tweede knop in ONS te tonen. Ik wil je daarom ook adviseren om de vraag/behoefte voor de mogelijkheid om een twee knop toe te voegen kenbaar te maken bij Nedap.

 

Reputatie 2
Badge +4

Bedankt voor je reactie. Jammer dat deze mogelijkheid er niet is. We maken al gebruik van het opzoekveld en dit werkt prima, maar we willen de zorgmedewerker zo weinig mogelijk belasten met het gebruik van meerdere systemen. Vaak zitten ze in ONS te werken en dan moeten ze apart weer naar iProva om een mutatie te doen. Er wordt nu naar een andere oplossing gezocht binnen ONS.

Reputatie 5
Badge +6

Hoi @Gerrie de Haan

Het realiseren van deze mogelijkheid is een ontwikkeling binnen het ONS Nedap pakket. Mijn advies is dus om bij hun jullie wens ook bekend te maken, zodat ONS Nedap kan bepalen of ze dit willen gaan ondersteunen. 

Goedemorgen,

Ik heb een vraag dat gerelateerd is aan dit topic, over het ontwerp van een meldingstype in iProva. We hebben een koppeling met Hix. Bij het bouwen van een formulier lukt het echter niet om het juiste adres van een patiënt op te zoeken. In de knop “patiënt opzoeken” heb ik een veld gekoppeld aan Adress. Bij het zoeken naar patiënt vult hij het adres echter 2x achter elkaar in, dat ziet er zo uit: staat + nummer & straat & nummer. Kunnen jullie dit verhelpen?

Hoi @Anouk,

Ik zet je vraag door naar de servicedesk, zij pakken het verder op.

Reputatie 3
Badge +4

Ik ben op zoek naar een koppeling met EPIC om de iProva data uit diverse rapportages en interactieve grafieken in de managementinformatie in EPIC te presenteren.

Is dit mogelijk in versie 5.13.1.0 via de HL7 koppeling?

Heeft iemand hier ervaring mee?

Hallo Tineke,

Infoland staat altijd open voor koppelingen met andere systemen. Wanneer er wensen zijn om deze koppeling te realiseren zal dat inderdaad middels een HL7-koppeling gerealiseerd worden en die kan met elke versie van iProva/Zenya gemaakt worden.
Het is mij alleen niet helder welke andere organisaties hier actief gebruik van maken (een koppeling met Epic). Daar hoor ik graag reactie op van andere leden!

 

Mvg Kelly 

Beste Infolanders,

Vanuit UMCG is er behoefte aan integratie tussen Epic en iTask/Zenya t.b.v. het registreren van DIM en CIM meldingen op patientniveau en deze melding te versturen naar Epic op het moment dat de melding is vastgelegd in iTask/Zenya. 

Momenteel hebben wij een patient query koppeling (HL7 ADR^A19/QRY^Q01). Wat wij voorzien dan nodig te hebben is een HL7 ORU koppeling waarin het meldingsnummer zit.

De HL7 integratie zou dan via ons integratieplatform Cloverleaf worden verstuurd tussen Epic en iTask/Zenya.

Vervolgens zouden we vanuit Epic dan weer iTask/Zenya willen opstarten middels viewer integratie op patient en meldingsnummer niveau.

Wordt dit ondersteund door iTask/Zenya? Zijn er specificaties over welke integratiemogelijkheden er zijn met iTask/Zenya?

Reputatie 6
Badge +7

Beste Infolanders,

Vanuit UMCG is er behoefte aan integratie tussen Epic en iTask/Zenya t.b.v. het registreren van DIM en CIM meldingen op patientniveau en deze melding te versturen naar Epic op het moment dat de melding is vastgelegd in iTask/Zenya. 

Momenteel hebben wij een patient query koppeling (HL7 ADR^A19/QRY^Q01). Wat wij voorzien dan nodig te hebben is een HL7 ORU koppeling waarin het meldingsnummer zit.

De HL7 integratie zou dan via ons integratieplatform Cloverleaf worden verstuurd tussen Epic en iTask/Zenya.

Vervolgens zouden we vanuit Epic dan weer iTask/Zenya willen opstarten middels viewer integratie op patient en meldingsnummer niveau.

Wordt dit ondersteund door iTask/Zenya? Zijn er specificaties over welke integratiemogelijkheden er zijn met iTask/Zenya?
​​​​​​@Matthijs de Koning het actief uitsturen van een HL7-bericht met het meldingsnummer op het moment dat de incidentmelding een bepaalde statusovergang in de Zenya-workflow doorloopt is op dit moment niet mogelijk in de standaardsoftware.
Het HL7-koppelvlak van Zenya kan op dit moment alleen de patient query (ADR^A19) doen.

Neemt niet weg dat er wellicht andere technische mogelijkheden zijn om dit gewenste scenario te realiseren.  Ik ga je daarvoor even koppelen aan een van onze specialisten op dit vlak. 

Badge

Wij werken met het ECD van SDB. Is er zicht op wanneer daarmee een koppeling gemaakt kan gaan worden. Dat zou ons erg helpen.

Hoi @Annemarieke Slavenburg,

Je kunt het beste contact opnemen met jullie accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring