Koppelen van Zenya met LMS (learningmanagementsystem)

  • 8 October 2018
  • 6 reacties
  • 839 Bekeken

Reputatie 7

Bij Infoland willen we onze software zo goed mogelijk aan laten sluiten op andere informatiesystemen. Dit is onze missie. Zo willen we ervoor zorgen dat je op een snelle en eenvoudige manier toegang hebt tot alle informatie die je nodig hebt.

In dit topic vind je meer informatie over het koppelen van Zenya met je LMS (learning management system):

Als jouw organisatie al gebruik maakt van een LMS (Learning Management System), dan kan dat systeem gekoppeld worden aan onze software voor Leren & toetsen. Zo profiteer je van de superieure mogelijkheden voor het ontwikkelen en aanbieden van toetsen en trainingen, en behoud je tegelijkertijd al het goede van je LMS. Voor deze koppelingen maken we gebruik van de standaarden LTI en SCORM, of van onze eigen API. LMS-en waar wij vaak mee koppelen zijn o.a:

  • Moodle
  • Ilias
  • Pulseweb
  • Learnlinq
  • CAPP
  • TCG Academy

dee26ae3-b145-4fec-8635-9a7130b7135c.jpg

 


Daarnaast werken we nauw samen met onze partner Noordhoff Health. Samen willen wij (toekomstige) zorgprofessionals en -instellingen helpen bekwaam te blijven en beter te worden. Om dit doel te bereiken maken wij leeroplossingen gericht op het ontwikkelen en bijhouden van kennis en competenties. Leeroplossingen voor de zorgvragen van vandaag en morgen.

Ben je benieuwd met welke systemen Zenya nog meer gekoppeld kan worden?
Bekijk het overzicht hier.

 


6 reacties

Reputatie 2
Badge +5
Heeft iemand ervaringen met het koppelen van iProva aan PulseWeb? Wij zijn zoekende hoe we beleid en procedures die in iProva beheerd worden, slim kunnen koppelen aan (verplichte) e-learningmodules die we beschikbaar stellen middels PulseWeb.
Reputatie 5
@m.degroot Hoe zie je dit functioneel voor je? Worden er in de e-learning modules hyperlinks aangemaakt naar iProva documenten? Of vormen de documenten een losse leermodule / blokje in een leerpad? Of wil je misschien in de kennisflits van toetsvragen een verwijzing opnemen?
Reputatie 2
Badge +5
ik ben met name op zoek naar de mogelijkheden. Wat ik nu zie is dat we beleidsafspraken en procedures maken en deze staan in iProva. in het kennisportal hangen e-learnings die weer net iets anders zijn qua inhoud als de afspraken die in de documenten staan. Graag zou ik dit veel meer op elkaar afstemmen. Bij voorkeur wil ik op een slimme wijze een beleidsdocument of procedure rechtstreeks in het kennisportal integreren. Door een document een keer te maken en slim te koppelen kan het als e-learning gebruikt worden in het kennisportal en het document wordt beheerd in iProva.
Reputatie 5
Dan is het zaak ervoor te zorgen dat de informatie in de beleidsafspraken/procedures niet herhaald wordt in de e-learning. Anders ben je op twee plaatsen dezelfde informatie aan het beheren - en dat gaat mis. Op plaatsen waar dat relevant is kun je verwijzen naar het juiste document in iProva. Dat kun je wellicht het meest eenvoudig doen door een hyperlink naar het document op te nemen.

Je kunt een rechtstreekse hyperlink naar het document afvragen door via het iProva portaal het document te openen, te klikken op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Dit document e-mailen'. In het dialoogje klik je op de hyperlink 'Kopieer de hyperlink naar het klembord'. De rechtstreekse url (webadres) van het document staat dan op het klembord.
Reputatie 3
Badge +4
@m.degroot, nog even een aanvulling op de opmerking van @Frank Stege.

De manier die Frank beschrijft is een correcte manier om te verwijzen naar een bepaald document.

Op de servicedesk adviseren wij de gebruikers om altijd via de hyperlinkwizard een hyperlink te maken, omdat op die manier de gemaakte hyperlink in de hyperlink tabel komt als een zogenaamd vast adres. Deze link blijft altijd bestaan, ook wanneer de URL van iProva verandert.
Reputatie 2
Badge +5
Bedankt voor de informatie. Hier kan ik voldoende mee vooruit.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring