Opname

Competentiebeheer - AZ Sint Maarten – VZW Emmaüs

  • 1 June 2023
  • 0 reacties
  • 154 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1

Op dinsdag 23 mei organiseerden wij een klantevent, speciaal voor onze Belgische Medische laboratoria. Bijna 70 Zenya gebruikers kwamen samen in Kasteel Tivoli in Mechelen om kennis te delen en elkaar te ontmoeten. @Sara Moons, Operationeel Coördinator bij AZ Sint Maarten - VZW Emmaüs verzorgde een klantsessie en lichtte toe hoe zij aan competentiebeheer doen met voorbeelden uit Zenya FLOW.

Bekijk hieronder de opname of lees de samenvatting. 

 

 

Samenvatting

Bij competentiebeheer komt meer kijken dan enkel een opleidingsoverzicht van medewerkers. Welke documenten moeten gelezen worden? Welke begeleiding krijgt de medewerker? Vanaf wanneer mag deze zelfstandig aan de slag? Met Zenya FLOW heeft het laboratorium van AZ Sint-Maarten dit onder controle.

In het laboratorium is het belangrijk dat je medewerkers aantoonbaar competent zijn voor het werk dat ze verrichten. @Sara Moons van het AZ Sint-Maarten heeft, samen met andere kwaliteitsmedewerkers uit diverse laboratoria en met Infoland, gewerkt aan een meldingstype in Zenya FLOW. De medewerker wordt bij het proces betrokken en voelt zich verantwoordelijk voor het behalen en behouden van zijn of haar eigen competenties. In de workflow worden gekwalificeerde collega’s gevraagd om een beoordeling uit te voeren. Trainingslijsten en werkschema’s worden behouden in het systeem, waardoor er ook een archief en audit trail wordt opgebouwd.

Het voordeel van deze oplossing is de betrokkenheid van de medewerkers. Omdat ze bij het proces zelf betrokken worden hebben ze ook zelf inzicht in hun behaalde en nog te behalen competenties. Alle competenties zijn via rapportages inzichtelijk voor hunzelf en ook anderen. Daardoor is snel te zien wie wanneer welke competentie heeft behaald.

 

Deze samenvatting is geschreven door @Gertjan Baarda 


Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan gerust hieronder.


0 reacties

Geen reactie

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring